Uljanik plovidba preuzela tanker Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uljanik plovidba preuzela tanker Istru Uljanik plovidba izvijestila je da je danas u riječkom 3. maju izvršeno preuzimanje tankera Istra, uz istodobno podmirenje cjelokupnog iznosa ugovorene cijene.

Brod Istra namijenjen je prijevozu naftnih produkata i kemikalija, nosivosti 52.000 DWT, a izgrađen je sukladno strategiji obnove flote Uljanik plovidbe do 2015. godine.

Na brodu će biti zaposleni isključivo hrvatski pomorci, a bit će uključen u komercijalne aktivnosti u idućih nekoliko dana, navodi se u priopćenju koje je Uljanik plovidba objavila na Zagrebačkoj burzi.

Tanker Istra građen je za Uljanik plovidbu u riječkom 3. maju, do primopredaje je tri mjeseca bio privezan u tom riječkom brodogradilištu, a preuzet je nakon što je riješeno financiranje primopredajne rate za što je Uljanik plovidba dobila i državno jamstvo.

Vlada je na prošlotjednoj sjednici dala državno jamstvo Uljanik plovidbi za kredit kod Privredne banke Zagreb. Državno je jamstvo dano na iznos od 27,6 milijuna američkih dolara, uvećano za kamatu, troškove i naknade kredita, a što je 80 posto od ukupnog kredita od 34,5 milijuna dolara. Jamstvo je dano nakon što ga je odobrila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter