Uljanik namjerava kupiti 3. maj

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Dokapitalizacija Uljanika je očito uspjela, pa će ovaj pulski brodograđevni holding vrlo brzo uputiti Vladi i pismo namjere za kupnju 3. maja, najvažnije su informacije sa sastanka u Banskim dvorima na kojem su, osim predsjednika uprava ovih brodogradilišta, bili prisutni najvažniji ljudi iz Vlade kada je u pitanju brodogradnja - potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić, resorni ministar Ivan Vrdoljak, ministar financija Slavko Linić te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je svojim nedavnim dopisima i traženjima, po svemu sudeći, inicirao da do ovog susreta dođe.

- Sastanak je bio iznimno uspješan. Osim što se moglo konstatirati da će i ova druga faza privatizacije Uljanika, kroz njegovu dokapitalizaciju, biti uspješno provedena, predsjednik Uprave ovog brodogradilišta Anton Brajković još je jednom potvrdio njihov interes za sudjelovanjem u privatizaciji 3. maja te je najavio da će Vladi u narednim danima, u svakom slučaju vrlo brzo, uputiti pismo namjere za kupnju riječkog brodogradilišta, izjavio je nakon sastanka u Zagrebu Vojko Obersnel.

Prema njegovim riječima, susret je izrodio i hodogramom aktivnosti koji se prethodno moraju obaviti da bi ovaj plan, u kojem Uljanik privatizira riječki škver, uspije. Prije svega, to se odnosi na izmjene i dopune plana restrukturiranja 3. maja koji se mora prilagoditi novonastalim okolnostima s obzirom da je od njegovog usvajanja u Bruxellesu prošlo gotovo godinu i pol dana. Osim toga, u tom "starom" programu restrukturiranja bilo je predviđeno da 3. maj ide u privatizaciju kao grupa, holding, a sada je razvidno da će se sve sporedne djelatnosti odnosno tvrtke-kćeri parcijalno prodavati. Tako će se i Uljanikova ponuda odnositi samo na Brodogradilište, veli on. (O. ANTEŠIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter