Uljanik isporucio Grande Cameroon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uljanik je danas isporucio još jedan brod za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera za talijansku kompaniju Grimaldi. Grande Cameroon peti je brod iz serije od sedam car container carriera nosivosti 24.800 tona. Poput ostalih brodova istodobno na dvanaest paluba može prevoziti oko 3.890 automobila i 1.360 kontejnera, a posadu cini 30 ljudi. Grimaldi Grupa najveci je Uljanikov partner u posljednjih deset godina za koji je do sada izgradio 16 brodova.

Ukupna dužina broda iznosi 210, širina 32, a visina 21,5 metara. Do krajnje brzine od 21,9 cvorova porivat ce ga Uljanik/MAN glavni motor snage 19.040 kW. Ugovor za gradnju Grande Cameroona potpisan je 13. listopada 2005. godine, a brod je u more porinut 12. ožujka 2010. godine. Gradnjom višenamjenskih brodova za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera Uljanik se potvrduje na svjetskom tržištu kao graditelj složenijih i skupljih brodova manjih serija

Ovom isporukom Uljanik je predao treci od pet planiranih brodova ove godine. U sijecnju su isporucili Grande Senegal, a nedavno i prvog jaružara Ibn Battutu. Pulsko brodogradilište danas ima još sedam brodova koje nije isporucio. Radi se na tri jaružara, dva u moru, a za cetvrti je prošli cetvrtak položena kobilica. Pored toga u knjizi narudžbi još su dva tankera za Uljanik plovidbu te dva broda za Grimaldi grupu.


Podijeli: Facebook Twiter