Uljanik isporučio brod "Isaac Newton"


Brodogradilište Uljanik danas je luksemburškom naručitelju, kompaniji Sofidra S.A., isporučilo brod "Isaac Newton", sofisticirano višenamjensko plovilo za različite vrste radova na moru.

Riječ je o brodu dugom 138, širokom 32 metra, čija je nosivost 10.500 tona. Brod će moći polagati kabele u kanale iskopane na dnu mora te ih potom i zatrpati. Na otvorenoj palubi može prevoziti teret poput vjetroelektrana ili se pak koristiti kao radna platforma za sve konstrukcijske radove, podmorske i off shore projekte. U tu su svrhu ugrađene dvije palubne dizalice za podmorske radove.

Na današnjoj svečanosti primopredaje rečeno je da je izgradnja ovog broda bila izuzetno zahtjevna. "Uljanikovi su brodograditelji ponovno pokazali visoku razinu sposobnosti, obučenosti i fleksibilnosti te obavili posao koji otvara nove mogućnosti prema budućim suradnjama. Ugovaranjem izgradnje tog broda, Uljanik je potvrdio povjerenje Jan De Nul Grupe, jedne od vodećih kompanija s područja dredginga i složenih pomorsko podmorskih i off shore radova", priopćili su iz Uljanik grupe. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter