Uljanik i TESU moraju se dogovoriti o pomorskom dobru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade u petak dopunjena je odluka o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - Brodogradilišta Uljanik, priopcio je Vladin ured za odnose s javnošcu.

Dopunjena je i odluka o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja radi obavljanja industrijske djelatnosti proizvodnje elektricnih strojeva i uredaja u brodogradnji na podrucju koje je utvrdeno kao lucko podrucje luke posebne namjene - Brodogradilišta Uljanik, te je dopunjena odluka o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja radi obavljanja industrijske djelatnosti proizvodnje tehnickih plinova na podrucju koje je utvrdeno kao lucko podrucje luke posebne namjene - Brodogradilišta Uljanik.

Naime, Vlada je na sjednici 19. studenog 2010. donijela navedene odluke o koncesijama, u kojima je odredeno da, ako ovlaštenik koncesije u roku od 45 dana od dana donošenja ovih odluka ne potpiše ugovor o koncesiji pomorskog dobra, gubi sva prava odredena odlukama.

Navedeni rok od 45 dana istekao je 3. sijecnja 2011., a buduci da u njemu ovlaštenici koncesije društva Brodogradilište Uljanik, U.T.P. Uljanik d.o.o. i Uljanik TESU d.d., nisu potpisali ugovore izradene temeljem ovih odluka, a iz razloga koji nisu na strani ovlaštenika koncesija, njihovim se dopunama utvrduje novi rok za potpis ugovora o koncesiji, a to je 60 dana od dana donošenja ovih odluka da bi se omogucilo potpisivanje ugovora i uspostava zakonitog korištenja pomorskog dobra.


Podijeli: Facebook Twiter