Uljanik Grupa: Potpisan novi kolektivni ugovor

S potpisivanja ugovora u Uljaniku (D. JAMBROŠIĆ)
S potpisivanja ugovora u Uljaniku (D. JAMBROŠIĆ)

Jučer je u Uljaniku između poslodavca odnosno Uljanik Grupe i svih sindikata koji djeluju u Grupi potpisan sporazum o reprezentativnosti, te novi kolektivni ugovor kojim svi radnici zadržavaju stečena prava i kojim su izjednačena prava i obveze radnika u svim društvima unutar Uljanik Grupe na svim lokacijama.

- Radi okončanja situacije koja traje od jeseni prošle godine i prekidanja dugoročno za radnike neodrživog stanja, poslodavac je svim sindikatima i njihovim legitimnim predstavnicima ponudio Sporazum o reprezentativnosti i Kolektivni ugovor. Na taj su način svi radnici Uljanik Grupe stavljeni u jednakopravni položaj, budući da jednakost svih radnika nema alternativu i poslodavac nikada nije i neće odustati od tog jedinog i trajnog načela, kažu u uredu za odnose s javnošću Uljanika.

Kolektivni ugovor su kao opunomoćenik poslodavca potpisali Hrvoje Markulinčić direktor društva Uljanik Poslovni informacijski sustavi, zatim Vedran Dragičević predsjednik SMH IS Hrvatske te Đino Šverko kao predsjednik koordinacije sindikalne podružnice SMH IS Uljanik i Juraj Šoljić glavni povjerenik SMH IS u 3.maj brodogradilištu, zatim Rajko Kutlača koordinator sindikalnih podružnica SIKD-a za Uljanik Grupu, Marčelo Rojnić opunomoćenik Jadranskog sindikata za Uljanik, te Željko Maričić predsjednik Sindikata 3. maj.

Svi su predstavnici i opunomoćenici sindikata prihvatili prijedlog poslodavca da svi sindikati budu reprezentativni za sva društva Uljanik Grupe, stoga se nije utvrđivao broj članova u pojedinom društvu. Socijalni partneri su se složili da u sljedećem razdoblju predstoji usklađivanje određenih provedbenih akata po društvima te pripreme za novo kolektivno pregovaranje. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter