Uljanik grupa: Brodogradnja ostaje u Rijeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O projektu integracije brodogradilišta 3. maj u poslovno-proizvodni sustav pulske Uljanik grupe te o programu zbrinjavanja viška radnika tijekom tog procesa razgovaralo se danas na sastanku riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela s predstavnicima Uljanik grupe, brodogradilišta 3. maja i konzultantske tvrtke A.T. Kearney, priopćeno je iz riječke gradske uprave.

U priopćenju se navodi da su se sudionici sastanka složili da je najvažnije što prije ugovoriti nove poslove, i za 3. maj i za Uljanik grupu. Istaknuto je da će u procesu preustroja Uljanik grupe i integracije 3. maja to riječko brodogradilište ostati zasebna tvrtka, a da će radna mjesta koja se očuvaju u planu preustroja ostati na sadašnjoj lokaciji u Rijeci.

Uljanik grupa iskazala je namjeru u 3. maju zadržati djelatnost brodogradnje, čime su otklonjena sva nagađanja o odlasku brodogradnje iz Rijeke, ističe se u priopćenju. Rečeno je i da se razvoj 3. maja unutar Uljanik grupe planira u dijelu izgradnje sofisticiranijih i složenijih brodova s većom dodanom vrijednošću, koji mogu biti konkurentni na svjetskom tržištu. Predstoje razgovori sa sindikatima i radničkim vijećima o ujednačavanju prava i obveza iz kolektivnoga ugovora u oba brodogradilišta. Kako bi se smanjila neizvjesnost za radnike u vezi određivanja viška radnika, proces preustroja u oba brodogradilišta nastojat će se maksimalno ubrzati, dok će proces zbrinjavanja viška radnika biti kvalitetno pripremljen i transparentan, stoji u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter