Ulja Bruna Mascarellija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

To može samo Bruno Mascarelli. Doajen rovinjskog/hrvatskog slikarstva, sinoc je u prostoru crkve sv. Tome uprilicio izložbu slika. Petnaest ulja na platnu velikog formata nastalih u pet dana u galerijskom prostoru impozantnog sakralnog zdanja, privuklo je mnogo slikarevih poklonika.



Svi oni, bilo da je rijec o generacijskim ili znatno mladim profesionalnim slikarima, ljubitelji lijepe umjetnosti i brojni prijatelji došli razgledati autorovu izložbu i stisnuti ruku velikom Bruni Mascarelliju. Gotovo dva sata nakon svecanog otvorenja izložbe vremešni, a opet tako mladi i vitalni Bruno Mascarelli, na svojim je katalozima ispisivao brojne posvete. Kao i uvijek, umjetnik je za svakog ponaosob našao lijepu rijec i iskrenu posvetu.



Valja istaknuti da se Bruno Mascarelli predstavio svojim gotovo još "mokrim" radovima. Ulja na platnu, umjetnik je posljednjih pet dana u susret otvorenju slikao i stvarao te su i one same inspirirane trenutkom i prostorom. Snaga autorovog rukopisa, boje i poteza zraci životnom energijom i jacinom. Metafizika prostora, njegov naboj, i umjetnikov radni prostor postali su jedno.



Sam likovni happening otvoren je nastupom Jure Novoselica Kuzme, koji je za uvertiru, na saksofonu izveo djela Bacha, a potom "komunicirajuci" sa slikama i improvizacije Earla Hagena i Egberta Gismontija. Tijekom izložbe, za koje nisu prestajali bljesci fotoaparata i zujanje kamera, Predrag Goll, brzim je potezima krokija slikao umjetnika.



Bruno Mascarelli izložbu je uprilicio vecer uoci svog 84. rodendana, a sam je rodendan maestro poceo slaviti u društvu obitelji i djelatnika Turisticke zajednice Rovinj. Direktorica TZ-a, Odete Sapac, poželjela mu je još puno nezaboravnih, sretnih i radom plodonosnih dana u Rovinju, gradu za kojeg je Bruno Mascarelli uz Pariz cjelo životno vezan snažnim i nevidljivim sponama.


Podijeli: Facebook Twiter