Ulicnim pepeljarama protiv cikova?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zakonska je zabrana pušenja, osim nervoze pušaca na radnim mjestima i pada zarade kaficima, našem gradu donijela još jednu novinu - mnoštvo cikova na javnim prostorima. Iako djelatnici Herculanee redovno pometaju prometnice, nakon "instant pušackih pauzi" ispred ulaza u raznorazne ustanove, tvrtke, kao i na samim trgovima, ostaje gomila cikova. Kako radni dan odmice, cikova je sve više. Mada je takav nered, barem djelomicno, odraz osobne kulture, ostaje cinjenica da se cigareta na javnim prostorima u gradu zapravo nema gdje "legalno" ugasiti.
Hoce li Grad postaviti ulicne pepeljare i time, barem malo, utjecati na smanjenje broja cikova, upitali smo Damira Prhata, procelnika za komunalni sustav i imovinu.
- Zakon je ocito donio nova pravila igre od kojih se jedno tice i pušenja na javnim mjestima, s cime se do sada nismo suocili u ovakvoj mjeri. Za sada nismo razmišljali o postavljanju takvih pepeljara, no ocito je da cemo nešto morati poduzeti da bismo utjecali na uredenje i cistocu vanjskog gradskog prostora, rekao je Prhat i dodao da se pepeljare za sada nalaze tek na pocetku Flanaticke ulice.


Podijeli: Facebook Twiter