Ulicni teatar oduševio Rovinjce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maskentheater "Hosenrock" iz Linza na Trgu na mostu, ispred Zavicajnog muzeja Grada Rovinja, izveo je predstavu koja je oduševila prolaznike i goste Rovinja.

Rijec je o predstavi neverbalnog teatra u tri cina, cije je poruka o utjecaju alkohola na životne sudbine. Par se susrece u gostionici uz cašu vina. Nakon ljubavi na prvi pogled, otplešu strastveni tango. U drugom cinu prireduje se njihovo vjencanje. Mladenka, medutim, dolazi pijana i umjesto s mladim, bježi sa svecenikom. U trecem, završnom cinu, kobni par se u starosti susrece i prepoznaje po rukavicama za vjencanje, koje su nakon neuspjelog pokušaja vjencanja godinama nosili. Vraca se stara ljubav koja cini cuda, pa nekadašnja mladenka zadnjim naporom ustaje iz kolica i sa svojim bivšim odabranikom otpleše posljednji tango. Pojavljuje se i svecenik, koji vodicom blagoslivlja par i publiku u završnom pljesku.

Predstavu su izvele tri mlade Austrijanke, Erika Lang, Eva Stockinger i Claudia Tinta, koje imaju raznoliko kreativno teatarsko i baletsko iskustvo. Spajajuci ga, same su osmislile predstavu, izradile kostime i maske. U Rovinju su nastupile nakon gostovanja u gradovima diljem Austrije i SAD-a, europskih metropola Londona i Bruxellesa te pitoreskne Barcelone.

U planu im je još jedan rovinjski nastup za Dan grada. Pokušavaju se "ubaciti" i na Festival neverbalnog teatra u Svetvincentu, gdje bi njihov nastup bio izveden u pravom ozracju za ovakve predstave. Claudia Tinta poznata je Rovinjcima jer je jedno vrijeme radila s ovdašnjom akrobatskom plesnom skupinom Roxanne. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter