Ulicni carobnjaci ponovno u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni ulicni festival FUC - Festival ulicnih carobnjaka, i ove ce se godine održati na pulskim ulicama i trgovima, doduše u nešto ranijem terminu nego ranijih godina - od 9. do 11. srpnja.

Ocekuje se dolazak ulicnih zabavljaca iz Italije, Španjolske, Argentine, Francuske, Srbije i Hrvatske. Program festivala podijeljen je u tri dijela – na velikI FUC koji se održava u vecernjim satima na pulskim ulicama i trgovima, na Fuckalicu - cjelodnevni program za djecu u Parku grada Graza te "FUC - dobar susjed" na kojem ce nastupiti svi izvodaci festivala na trgu iza crkve u Šišanu.

- FUC je medunarodni ulicni festival profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan institucionalnih, komercijalnih kazališta i cirkusa te se usredotocuju na ulicno izvodenje. Festival ce prikazati suvremene pristupe ulicnom kazalištu oslanjajuci se na svjetski trend koji slijedi kombiniranje muzike, plesa i žongliranja sa zahtjevnim cirkuskim vještinama kao što su hodanje po žici i konopu, rad s trapezom i svilom, akrobacije i slicno, kaže Irena Boljuncic iz udruge Carobnjakov šešir koja organizira festival.

Od brojnih ovogodišnjih predstava organizatori posebno isticu talijansku grupu Nando e Maila koja ce na Forumu izvesti predstavu "Vanjuška moj" gdje ce prikazati zracne akrobacije na svili i trapezu. Bit ce tu i koncert talijanske grupe Riciclato circo musicale koja svira na recikliranim instrumentima.

- Tema ovogodišnje Fuckalice je "Reciklirano dvorište". I ove cemo godine Park grada Graza pretvoriti u pravu djecju pozornicu gdje ce se odvijati niz zanimljivih radionica za najmlade vezanih uz recikliranje. Izradivat ce se skulpture, igracke i razne životinje kojima cemo i urediti park. Osim radionica, odigrati ce se i sedam predstava za djecu i mlade, kaže Boljuncic.

Sve završava programom "FUC - dobar susjed" kojim ce se 12. srpnja u Šišanu ulicni carobnjaci zahvaliti na gostoprimstvu u festivalskom kampu Svetica. Inace, sav program je besplatan.


Podijeli: Facebook Twiter