Ulica: Spartansi ostali jedina pulska uzdanica

Rade Rusmir (Grosuplje Avto) između Patricka Josipovića i Aleksandra Ilića (DLD motori)
Rade Rusmir (Grosuplje Avto) između Patricka Josipovića i Aleksandra Ilića (DLD motori)

Orsera caffe Grosuplje Avto, Acapulco Rijeka, AS Višković Spartans i GIP Karojba Kaštel Motovun četiri su ekipe među kojima će se sutra iznjedriti osvajač 25. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2013 - Suzuki Motortech".

Četvrtfinalni program na najbrojnijem ovogodišnjem haklerskom okupljalištu u Hrvatskoj otvorio je susret u kojem su snage odmjerili Orsera caffe Grosuplje Avto i DLD motori I. Branitelji naslova svojim golobradim protivnicima, najmlađoj ekipi koja je izborila četvrtfinale, nije pružila niti miligram šanse.

"Motoristi" su svoju priliku da repriziraju prošlogodišnje polufinale vidjeli u što dužem održavanju početnog rezultata na semaforu, no taj je plan pao u vodu već nakon pet minuta kad je Goran Jolić, najbolji igrač lanjske "Ulice", doveo Grosuplje Avto u vodstvo. Vodeći pogodak bio je voda na mlin iskusnim slovenskim haklerima koji su u nastavku susreta zaigrali svoju igru, protkanu brzim dodavanjima i potom pokušajima da se loptom pronađe "sidrun" Rade Rusmir.

Taj se recept pokazao uspješnim šest minuta prije kraja kad je nakon brze akcije upravo Rusmir "špicom" pogodio "malu mrežicu" nemoćnog Spomenka Vujice za konačnih 2:0.

Suparnika braniteljima naslova u sutrašnjem polufinalu donio je "rulet sedmeraca" u kojem su se s(p)retnijim pokazali hakleri riječkog Acapulca. U srazu dviju ekipa kojima je ovo bilo prvo četvrtfinale na "Ulici", Riječane je u šestoj minuti u vodstvo doveo Marin Gruević, da bi sedam minuta prije kraja Nermin Hasanbegović svojim šestim golom na turniru vratio u igru MNK Histriju Oprtalj 2006.

Ni jedni ni drugi do kraja nisu željeli previše riskirati i tako su pobjednika odlučivali kazneni udarci u kojima je tradicija bila na strani Oprtaljaca. Naime, na dva posljednja dvoboja, protiv Fuflandersa i Elektroimpexa II, slavili su nakon sedmeraca, ali jučer je ta serija stala. Prvih pet izvođača bili su precizni, a onda je golman Acapulca Ivan Ćus zaustavio udarac Dražena Petrovića i riječko slavlje moglo je započeti.

To slavlje nije bilo ni sjena onoga koje je uslijedilo pola sata kasnije kad su polufinalnu vizu izvadili AS Višković Spartansi, bodreni glasnom podrškom svojih Šijanaca. Za razliku od prva dva ogleda, ovaj je bio lišen bilo kakve dramatike, jer su Spartansi već do poluvremena triput zatresli mrežu Kašćerge i tako trasirali put u svoje drugo polufinale u posljednje tri godine.

"Špinu" je otvorio Luka Urošević, uz asistenciju protivničkog golmana rezultat je "poduplao" Igor Todorov, da bi minutu prije kraja prvog dijela na 3:0 povisio Vanja Glavaš. Nakon puno zahtjevnijih ogleda protiv El Stil Elektromaterijala i klinaca Pizzerije Jupiter, Kašćerga se ipak pokazala kao lak zalogaj za Spartance koji su i u drugom dijelu triput zatresli njihovu mrežu.

Ispadanjem DLD motora Spartansi su ostali jedina pulska uzdanica u lovu na titulu koju Puljani na "svom" turniru čekaju od 2007. godine kad su do kraja otišli hakleri Indio Signal Sistema. Visoka očekivanja Spartansi su sami izborili, jer su na dosadašnjih pet susreta postigli 26 golova, dok njihov čuvar mreže Mijo Čulić u 150 minuta igre još niti jednom nije kapitulirao. (I. CEROVAC; snimio M. ANGELINI)

Rezultati:
Osmina finala:
Acapulco Rijeka - Palestra Poreč 2:1, MNK Histria Oprtalj 2006 - Elektroimpex II 2:1-7m (0:0).
Četvrtfinale: Orsera caffe Grosuplje Avto - DLD motori I 2:0, Acapulco Rijeka - MNK Histria Oprtalj 2006 4:3-7m (1:1), AS Višković Spartans - Kašćerga 6:0, GIP Karojba Kaštel Motovun - Vita leva Elektrometal II 4:0.

Sutra
Polufinale: Orsera caffe Grosuplje Avto - Acapulco Rijeka (15), AS Višković Spartans - GIP Karojba Kaštel Motovun (15.40); za treće mjesto (17); finale (19.30).

 


Podijeli: Facebook Twiter