"Ulica" pomaže školi, boćarima i 3-godišnjoj Evi Simonović

Donacija s jedne od ranijih Ulica (M. ANGELINI)
Donacija s jedne od ranijih Ulica (M. ANGELINI)

U petak počinje 27. izdanje najmasovnijeg sportskog okupljanja u Istri, malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2015. - Suzuki Motortech", koji će se od 11. do 27. prosinca održavati u dvorani Doma sportova Mate Parlov pod pokroviteljstvom Grada Pule. Brojni ljubitelji s nestrpljenjem čekaju prosinačku malonogometnu groznicu te slažu križaljke za prijave koje je organizator kao i svake godine produžio za one zaboravne još danas pred sam ždrijeb.

No, Ulica je, kao i svake godine do sada, puno više od pukog sporta, poznata po svom humanitarnom karakteru u kojem sudjeluju gledatelji.

Dosad dodijeljeno oko 250 tisuća kuna

Posljednjeg dana turnira na poluvremenu finalne utakmice dodjeljuje se prihod sa završnice koji organizatori "podebljaju" do 30 tisuća kuna. Pedijatrija Opće bolnice, Centar za rehabilitaciju Veruda, Dječji dom Ruže Petrović, Udruga cerebralne paralize Istarske županije, Udruga za autizam Istarske županije, Odjel ginekologije Opće bolnice Pula, mlada pulska sportašica Maša Srdić samo su neki kojima je Ulica do sada pružila ruku pokazujući da joj je cilj prvenstveno povezati ljude.

Dosadašnjim humanitarnim djelovanjem, što financijama što poklonima, Ulica je tako dodijelila oko 250 tisuća kuna, lijepa tradicija nastavlja se i ove godine, a novac odlazi na tri adrese.

Pomoć zahvaljujući vjernim posjetiteljima

- I ove godine smo iznimno ponosni na tradiciju humanitarnog djelovanja Ulice. Nažalost, pomoći nikad nije dosta, ali vjerujemo da ćemo barem jednim malim dijelom, ponajviše zahvaljujući vjernim posjetiteljima našeg turnira, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, poručuje prvi čovjek Ulice Ervin Radulović.

Ove godine namjera je s 19 tisuća kuna pomoći Školi za odgoj i obrazovanje Pula na Monte Zaru za postavljanje umjetne stijene za penjanje u njihovoj dvorani. Također, šest tisuća kuna potrebnih za dvije garniture specijalnih boća donirat će se Boćarskom klubu osoba s invaliditetom Istarske županije "Istrijana", najtrofejnijem sportskom klubu osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

Preostalih pet tisuća kuna odlaze u ruke obitelji trogodišnje Eve Simonović, djevojčice iz Nove Vasi kojoj je dijagnosticirana cerebralna paraliza s kombiniranim smetnjama (posthemoragijski hidrocefalus, tetraparesis spastica te epilepsija). Malena Eva je dijete kojem je neophodno potrebna fizikalna terapija u vodi koju ne pokriva HZZO, a trenutno boravi u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter