Ulica: Pizzeria Jupiter dvaput zagrmjela

Patrik Drndić (Pizzeria Jupiter) u duelu s Edijem Kuroltom (Konoba Portić Bakarac) 
Patrik Drndić (Pizzeria Jupiter) u duelu s Edijem Kuroltom (Konoba Portić Bakarac) 

Ako subotnji program drugog kola na 25. malonogometnom turniru "Moja ulica, moja ekipa 2013 - Suzuki Motortech" nije ponudio oglede za pamćenje, to se definitivno ne bi moglo reći za današnji dan. Smjenjivali su se na parketu Doma sportova "Mate Parlov" susreti nakon kojih se moglo samo konstatirati da je prava šteta što tako dobre ekipe već u ranoj fazi turnira moraju preseliti u gledalište.

No, nešto volja ždrijeba, a puno više činjenica da je ove godine stvarno cijeli niz kvalitetnih haklera pohodio "Ulicu", doveli su do toga da je selekcija rano započela.

Već prvi dvoboj dana donio je pravu poslasticu, sraz Konobe Portić Bakarac i Pizzerije Jupiter, osvajača prve dvije "Ulice" nakon njenog obnavljanja, 2004. i 2005. godine. Na svom prvom pojavljivanju na ovom turniru hakleri Portića su se predstavili u odličnom svjetlu i pred iskusne "picajole" stavili težak izazov. On je postao još teži kad je pet minuta prije kraja Rene Ende doveo Portić u vodstvo, no prije nego što su odlučili izvaditi golmana i baciti sve u napad, Fatos Hoxha je tri minute prije kraja uspio poravnati. Sve je upućivalo da će pobjednika odlučivati sedmerci, ali tada je svoje majstorstvo još jednom potvrdio Patrik Drndić. Jednim lažnjakom oslobodio se svog čuvara, drugim je na pod bacio protivničkog golmana i onda pospremio loptu u nebranjenu mrežu.

Primljeni pogodak podigao je nervozu u redovima Portića, garniranu činjenicom da suci nisu zaustavili vrijeme te im je isteklo desetak dragocjenih sekundi. Uslijedilo je objašnjavanje s "ljudima u crnom" koje je rezultiralo crvenim kartonom i tako su u zadnju minutu, osim s golom zaostatka, ušli i s igračem manje. Pokazalo se to kao nepremostiva prepreka, jer čim su "jupiterovci" došli do lopte, iskusno su je "sakrili" i pričekali do vrijeme prođe.

Promijenili su se potom akteri na parketu, ali jedno lice ostalo je isto na klupi - Tomislav Markulin. Nakon neizvjesnosti sa "starcima", klinci Pizzerije Jupiter odlučili su svog voditelja ekipe toga poštedjeti te su u svom prvom nastupu na ovogodišnjoj "Ulici" lako svladali Roto svijet pića. Njihovim protivnicima nije pomogla ni činjenica da im je voditelj ekipe na klupi sjedio odjeven u Zagorovu majicu, doduše u malo čudnoj kombinaciji s mornarskom kapom na glavi, jer je i "duh sa sjekirom" bio nemoćan kad je Jupiter zagrmio.

Pogled na kostur govori da bi se međusobni sraz dviju Pizzerija Jupiter mogao dogoditi u četvrtfinalu.

Nakon što je Pizzeria Jupiter svoj dvostruki program uspješno odradila, došlo je vrijeme za još jednu predstavu koja je podigla temperaturu na parketu, ali i izvan njega. Ogled GIP Karojbe i Werdera. Premda su im na suprotnoj strani stajala nekolicina igrača koji su prije dvije godine, igrajući za Histriju, otišli do kraja na "Ulici", hakleri Werdera nisu se uplašili i odradili su više nego dobrih 30 minuta, ali u odsudnim trenucima sreća je bila na strani njihovih protivnika. Poveli su "werderovci", potom čak triput pogodili okvir gola, da bi na kraju susret bio okončan s 1:1 i pobjednika su odlučivali kazneni udarci, preciznije četvrta serija u kojoj je igrač GIP-a zatresao mrežu, a Werdera, na njihovu žalost, stativu.

Kako je program odmicao, tako je i broj gledatelja rastao, opasno se približavajući okrugloj "tisućici". Razloge nije trebalo predugo tražiti jer su, jedne za drugima, na parket istrčale dvije kvartovske ekipe s najbrojnijim navijačima, Veruda i Šijana. Ishod je bio polovičan, jer su šijanski ljubimci razgalili srca svojih navijača, što nije uspjelo Verudežima koji su pokleknuli u srazu s riječkim Acapulcom. Tako su finalisti "Ulice" iz 2010. godine nakon lanjskog ispadanja u prvom kolu ove godine napravili korak dalje, no teško da će ih taj napredak učiniti previše sretnima. (I. CEROVAC, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter