"Ulica" opet nadjačala "Kutiju"

Publika neće izostati (M. ANGELINI)
Publika neće izostati (M. ANGELINI)

"Moja ulica, moja ekipa 2013. - Suzuki Motortech", malonogometni turnir koji ove godine slavi trostruki jubilej, 35 godina od prvog turnira, 25. izdanje i deseto izdanje nakon njegovog obnavljanja poslije 12-godišnje pauze, bit će najmasovnije okupljalište haklera u Hrvatskoj drugi put u tri posljednje godine. Prije dvije godine "Ulica" je prvi put preuzela primat od legendarne "Kutije šibica", lani je zagrebački glavni turnir bio masovniji od pulskog, no 2013. godina opet će biti u znaku manifestacije koja će se pod pokroviteljstvom Grada Pule održavati u Domu sportova "Mate Parlov" od 14. do 29. prosinca.

Naime, za pobjednika "Kutije šibice" ove će se godine nadmetati 116 ekipa, dok se u bubnju "Ulice" već nalazi 124 imena. Kako se prijave za nastup primaju zaključno pola sata prije početka ždrijeba, koji će se održati u CB Cabahija u srijedu u 19 sati, nije isključeno da se i sruši rekord iz 2011. godine kad je na "Ulici" nastupilo 134 haklerskih družina.

Napokon je točno definiran početak glavnog turnira i to će biti u subotu u 16 sati, dok će zadnja utakmica prvog dana započeti u 22.30 sati. U nedjelju će glavni turnir krenuti točno u podne, odmah po okončanju "Mini ulice", a okončat će se također oko 23 sata. Tko će dobiti tu čast da odigra prvu utakmicu na jubilarnoj "Ulici" otkrit će nam današnji "ples kuglica". Jedino što se zasad sa sigurnošću zna su imena četiri nositelja - Auto Grosuplje, Pizzeria Jupiter klinci, MNK Histria Oprtalj i MNK Veruda. Ekipe su to koje se neće moći međusobno susresti prije polufinala i koje će usto, ako broj prijavljenih haklerskih družina bude veći od 128, biti slobodne u prvom kolu.

"Ulica" će i ove godine zadržati svoj prepoznatljivi humanitarni karakter te će sav prihod ostvaren prodajom ulaznica posljednjeg dana turnira, kad će one umjesto uobičajenih deset koštati 15 kuna, biti dodijeljen Općoj bolnici Pula, odnosno Djelatnosti za ginekologiju i porodništvo. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter