Ulica: Obje Vita leve preskočile prvu prepreku

Romano Žilo pred protivničkim golom (D. ŠTIFANIĆ)
Romano Žilo pred protivničkim golom (D. ŠTIFANIĆ)

Drugi dan 27. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2015 - Suzuki Motortech", donio je i prvu pobjedu bez borbe jer se u zakazano vrijeme na parketu Doma sportova "Mate Parlov" nije pojavila ekipa Intercars.

Kad su se već zagrijali, hakleri Medior Grina odlučili su odigrati između sebe i potvrdili da bi, osnaženi s nekoliko pojačanja poput dojučerašnjeg klinca Pizzerije Jupiter Nikole Prelčeca, mogli daleko dogurati. Prolaznici na 27. "Ulici" sigurno ne namjeravaju biti ni hakleri Vita Leve Elektrometal, čije su obje ekipe danas preskočile prvu prepreku. No, dok je ona "udarna", osvajači "Ulice" 2008. godine, to napravila lakoćom sa šest lopti u mreži El stil originala, njihovi su nasljednici prolazak u drugo kolo izborili tek nakon "ruleta sedmeraca" u prvoj utakmici na turniru na kojoj se mreže tijekom 30 minuta nisu zatresle.

- Nije to baš bila neka zasluga golmana, jednostavno smo loše ušli u utakmicu i kao da smo podcijenili protivnike. Držala nas je euforija jer smo dan ranije pobijedili Vita levu I u Novigradu i sada protiv puno slabije ekipe nismo mogli zabiti gol. Pogađali smo stative, njihovog golmana, lopta je svugdje išla samo ne u mrežu te smo još jednom potvrdili da nam bolje leže jače ekipe i utakmice na kojima se mi branimo. Kad mi moramo napasti, onda kreću problemi - istaknuo je Gianfranco Milocani, golman Vita leve II. - Na kraju su penali odlučivali. Obranio sam prvog, drugi mi je prošao preko ruke, treći kroz mene i onda je njihov četvrti izvođač vidio da sam na svakoj lopti pa je pokušao pogoditi sami kut i poslao loptu pored gola.

Pritisak nije izdržao Darko Katalenić, no s pritiskom su se znali nositi hakleri Limpressa koji su usprkos činjenici da su se skupili u "pet do podne", s guštom ispili Favorit u Pietas Juliji. Četiri pogotka postigla su četvorica različitih igrača među kojima je bio i Romano Žilo, kojem se nije ispunio zacrtani plan da preskoči ovogodišnju "Ulicu".

- Stvarno sam mislio ne igrati ove godine, ali onda su me doslovno dva sata prije početka utakmice nazvali dečki iz Limpressa, rekli da ih nema, da dođem pomoći i eto me. Nisam si želio uzimati previše obaveza, da trčim s utakmice na utakmicu pa tako ove godine nisam igrao ni Gradsku ligu, samo veliki nogomet i dosta je vremena prošlo otkad sam zadnji put zaigrao na parketu, no uspio sam se nekako snaći - rekao je Romano Žilo, kapetan pulske Istre kojeg nakon zagrijavanja na startu s njegovim novim suigračima čeka puno teži izazov u drugom kolu. - Svakog treba pobijediti, nijedna utakmica nije lagana, no svjesni smo da nam sada slijedi puno zahtjevniji protivnik, Potpićan. U svakom slučaju, bit će gušt igrati protiv njih i idemo ih probati proći, pa nisu oni nikakvi vanzemaljci. (I. CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU U NEDJELJU.


Podijeli: Facebook Twiter