"Ulica" jaca i od "Kutije šibica"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 23. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech", koji ce zapoceti u petak u 20 sati, nastupit ce 134 ekipe. Brojka je to za dvije družine veca od lanjske, ali i za isto toliko veca od broja ekipa koje ce ove godine nastupiti na legendarnoj "Kutiji šibica", cime je "Ulica" postala najmasovnije okupljalište haklera u Hrvatskoj u 2011. godini.

Predstavnici vecine ekipa koje ce biti dio prosinacke pulske malonogometne fešte okupili su se u srijedu u pulskoj Pietas Juliji gdje je bio organiziran ždrijeb.

Ovo je osmi turnir "Moja ulica, moja ekipa" nakon što je poslije 12 godina pauze ponovno zaživio. Cast da probije led dobio je dvoboj izmedu Pulapromet BUS drivera i Galvanizacije Lovric. Pored ovog susreta, u pretkolu cemo vidjeti još pet dvoboja, nakon cega ce u kosturu ostati "wimbledonskih" 128 ekipa. Drugim rijecima, ako neka od 12 družina koje ce se oprobati u pretkolu želi stici do finala, morat ce upisati sedam pobjeda, dok ce onima nešto sretnijima koji krecu od prvog kola, za to biti dovoljno "samo" šest trijumfa. Medu ovima nalaze se i cetiri nositelja.



Premda se od prvog izdanja "Ulice" održanog 1978. godine puno toga promijenilo, bit turnira ostao je isti i vecinu ekipa cine kvartovske družine koje uigranost duguju dugogodišnjem igranju "ispred zgrade". Jedna od takvih, poznata i po najbrojnijim i najglasnijim navijacima svakako je MNK Šijana.

- Ako nas sportska sreca pomazi, svašta je moguce, rekao je Šijanac Andrej Baša, izdvojivši i svoje favorite za trijumf na "Ulici". - Tu su uvijek Potpicanci, bivši prvaci i jedna od najboljih malonogometnih ekipa u Hrvatskoj, TNT ce standardno svima biti nezgodan protivnik, dok od pulskih ekipa najdalje po meni može dogurati Santos, premda je upitno u kojem ce sastavu nastupiti. Tu je još i Vita Leva, s nama se nikad ne zna, a pitanje je i da li je koja od rijeckih ekipa ozbiljnija.

Naklon do poda zaslužuju malonogometne legende, Park avenija 69, koja ce i ove godine pohoditi "Ulicu". - Ovaj turnir postao je vec institucija, ne samo Pule i Istre, nego i cijele Hrvatske, pa smo stoga odlucili nastupiti i 23. put,  rekao je Milan Rašula, predstavnik Park avenije 69. (I. CEROVAC, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter