Ulica: Elektroimpex slavio nakon "viktorije"

Denis Dusman (Lišjera kod Koste I) zaustavio je udarac Elvira Osmanovića (Dupla kruna Mago)
Denis Dusman (Lišjera kod Koste I) zaustavio je udarac Elvira Osmanovića (Dupla kruna Mago)

Na 25. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2013 - Suzuki Motortech", najmasovnijem ovogodišnjem haklerskom okupljalištu u Hrvatskoj, danas je zaključeno prvo i odmah su krenuli obračuni u drugom kolu.

U lov na vizu za šesnaestinu finala krenule su 64 ekipe, među kojima i tri nositelja koji su bili slobodni u prvom kolu. I upravo su jedni od njih, MNK Histria Oprtalj ADT, osvajači "Ulice" 2011. godine, otvorili drugo kolo. Na suprotnoj strani terena stajali su igrači Bijele golubice Piazzeta i već na zagrijavanju krenule su prognoze s koliko će lopti u svojoj mreži biti ispraćeni put svlačionice.

Predviđanja su se pokazala točnim i ubrzo je krenulo "čupanje perja" koje je do poluvremena zaključeno s pet lopti u "golubičinom gnijezdu". Oprtaljcima nije previše smetalo što su u Pulu stigli bez ijedne rezerve, samo sa šestoricom igrača, kao ni činjenica da su potpuno promijenili sastav u odnosu na onaj s kojim su osvojili ovaj turnir unatrag dvije godine.

Čak su i na odmoru vremešnijim protivnicima, koji su "disali na škrge", ustupili svoju minutu odmora, a potom su u nastavku digli nogu s gasa.

A tek kad su čuli da ide tura ako Bijela golubica postigne počasni gol, svim su se silama trudili da im to i omoguće. Na kraju su u tome i uspjeli, Radulović je zabio za konačnih 6:1, a je li se poziv na piće odnosio na obje momčadi, nismo uspjeli saznati.

Prava dominacija na parketu, "viktorija", viđena je u sljedećem susretu, onom između Elektroimpexa II i El Stil juniora. Kako su suci dali znak za početak, tako su "električari" krenuli s opsadom protivničkog gola. Pucalo se iz svih oružja, no više od 20 minuta bez "pogotka u sridu", da bi onda, nakon što je Livović "otvorio špinu", Tomić i Funčić potvrdili pobjedu.

- Jednostavno, realizacija nam je dosta slaba i na tome moramo poraditi, svjestan je i Goran Tomić. "U ove dvije utakmice imali smo "dvjesto" prilika, ali teško zabijamo, jedino što uspijevamo to je razbraniti protivničke golmane. To je '5+1', ove slabije ekipe se zatvore i ako su dovoljno čvrsti u obrani teško ih je probiti. Slična utakmica bila je u prvom kolu, kad je do 24. minute bilo 0:0 i potom smo u zadnjih šest minuta postigli pet golova. Da smo ih ranije 'otvorili', možda bi pobjeda bila i uvjerljivija", rekao je Tomić.

Semafor

Rezultati, 1. kolo: Veterani Pizzeria Tivoli - MNK Jaši 1:4, Tubus - Ožujsko Gladiator's 1:0, Vidikovac CB Slon - MNK Fažana 1:0, Lišjera kod Koste I - Dupla kruna Mago 1:4, Old City bar - CB Bolero 1:2, Berekini 201 - Restoran Vala Valbandon 2:0.

2. kolo: MNK Histria Oprtalj ADT - Bijela golubica 6:1, Tubus - Kašćerga 5:6 – 7m (4:4), Pietas Julia Glam - DLD motori I 0:1, Elektroimpex II - El Stil juniori 3:0, DVD Sutivanac - City caffe 6:7- 7m (3:3), Monte Zaro - Bareal Madrelona 0:1. (I. CEROVAC, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter