Ulica dobiva nove pobjednike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

uzbudenja nije nedostajalo ni u osmini finala 23. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech". Potpican i Indio, jedine dvije družine koje su na ovom turniru otišle do kraja a docekale su posljednji vikend na Ulici, nisu prošle dalje od osmine finala. Usto, medu posljednjih osam nece biti niti jednog nositelja, jer su se TNT-u i Vita Levi te Potpicancima, u gledalištu pridružili i Jaši kojima trece uzastopno izvodenje sedmeraca na Ulici nije donijelo srecu.

Nedolaskom Potpicanaca, osminu finala otvorio je ogled izmedu Malog petka Pizzerije Tivoli i FC Santosa. Bio je to tvrd i neizvjestan dvoboj u kojem su mreže mirovale do 25. minute kad je Mirkovic doveo u vodstvo haklere Malog petka, što je bio signal za Santos, najefikasniju ekipu na 23. Ulici ciji su igraci u prva tri kola postigli 25 pogodaka, da izvuku iz igre cuvara mreže i s Kundovicem kao golmanom-igracem pokušaju se vratiti u susret.

Ta im se riskantna taktika ubrzo isplatila kad je tri minute prije kraja Imširevic poravnao, da bi vec u sljedecoj minuti Peršic "skinuo paucinu" iza Galešica za konacnih 2:1.Milojevic promovirao Lišjeru.

Nastup medu posljednjih osam izborio je i Elektro Percan, no mladahni pulski hakleri, okupljeni pod imenom Neko iz mase, nisu se predali bez borbe. Pogotkom Filipovica Ližnjanci su poveli vec nakon 50 sekundi, no "klinci" su još jednom pokazali da imaju "grintu" i nakon cetiri minute Šabic je poravnao, da bi tada platili cijenu neiskustva. Cim su "elektricari" krenuli s centra, Topic je poentirao za 2:1. U nastavku je dvaput za Ližnjance poentirao Ivan Percan, dok je privremenu nadu Puljanima golom za 3:2 bio vratio Okmažic.

Uslijedio je potom dvoboj dviju najvremešnijih sudionika osmine finala u kojem su se susreli Lišjera kod Koste i Valmazinghi Koromacno. U trenutku kad su do kraja preostale 34 sekunde, Jug je doveo u vodstvo Lišjeru, da bi sekundu prije kraja Kristofer, jedan od "silnih" Dobrica iz Koromacna, odveo susret u sedmerce. A njih se pucalo cak sedam serija, da bi u sedmoj golman Lišjere Milojevic zabio te potom i obranio pokušaj suparnickog igraca za cetvrtfinalnu vizu.

Nju su izvukli i AS Viškovic Spartansi, šijanska družina koja je, zar je to potrebno i posebno naglasiti, imala najbucniju podršku iz gledališta. U ogledu protiv rijeckog Acapulca, Spartansi su stigli do vodstva od 2:0 zahvaljujuci dvjema identicnim akcijama u kojima je Šistov, najbolji strijelac lanjske Ulice, dvaput sjajno asistirao za Sladakovica kojem s pola metra nije bilo teško poentirati.

U nastavku je neizvjesnost vratio pogodak Tomljanovica, da bi potom Radusin umjesto mreže pogodio stativu, što su iz dvije brze kontre kaznili Todorov i Omrcen za pobjedu šijanskih uzdanica.

Cetvrtfinale je izborila i "rezervna" postava Pizzerije Jupiter, koja je ogled protiv Indio Signal Sistema, osvajaca 2007. godine, otvorila kao u najljepšim snovima, pogotkom Kambera u 30. sekundi susreta. Time su natjerali svoje protivnike da se otvore, što su u nastavku kaznili Zgrabljic i Grbac golovima za 3:0. (I. CEROVAC; snimio M. ANGELINI)

REZULTATI

Osmina finala
MNK Potpican '98 ABS AD Tokic GIP - MNK Veruda Garti Sails I 0:3 (b.b.)
Mali petak Pizzeria Tivoli - FC Santos 1:2
Elektro Percan I - Neko iz mase 4:2
Vamazinghi Koromacno - Lišjera kod Koste 6:7 - 7m (1:1)
AS Viškovic Spartans - Acapulco Rijeka 4:1
Indio Signal Sistem - Pizzeria Jupiter II 0:3
Alfatrans Elektroimpex - MNK Jaši 3:1 - 7m (1:1)
MNK Histria Oprtalj - MNK Limpress 3:0


Podijeli: Facebook Twiter