Ulaznice za SP u Brazilu dolaze početkom travnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni savez objavio je danas najnovije podatke o prodaji i distribuciji ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, istaknuvši da HNS nije podijelio niti jednu ulaznicu te da su one u procesu tiska, i da će ih FIFA početi distribuirati početkom travnja.

- HNS ima pravo na osam posto prodajnog kapaciteta stadiona. U procjenama broja ulaznica za hrvatske navijače brojni mediji izračunavali su osam posto od ukupnog kapaciteta stadiona. U stvarnosti, svaki savez dobiva pravo na osam posto prodajnog kapaciteta. Drugim riječima, radi se o kapacitetu stadiona nakon što se oduzme velik broj mjesta za predstavnike medija (što je posebno slučaj u utakmici otvaranja prvenstva) te još jedan dio kapaciteta iz sigurnosnih, "hospitality" i drugih razloga. Unutar tih osam posto nalazi se i 700 ulaznica koje svaki savez dobiva za svaku utakmicu, a namijenjene su kupnji članovima nogometne obitelji (igrači, stručni stožer, bivši reprezentativci, klubovi, županijski savezi i dr.), piše u obrazloženju HNS-a.

U HNS-u ističu da je svaka ulaznica personalizirana i da se kupuje putem FIFA-e, uključujući 700 ulaznica rezerviranih za HNS, što znači da se uz svaku ulaznicu veže ime i prezime.

- Hrvatski nogometni savez nije fizički podijelio, niti je mogao podijeliti ijednu ulaznicu do sada. Ulaznice su, naime, tek u procesu tiska te ih FIFA počinje distribuirati početkom travnja. Vlasnici ulaznica dobit će ih poštom na osobnu adresu, a dio njih će ih moći preuzeti tek po dolasku u Brazil. Organizaciju distribucije i prodaju ulaznica iz javne kvote namijenjene Hrvatskom nogometnom savezu organizira FIFA. HNS nema ni utjecaja, niti uvida u rezultate FIFA-inog ždrijeba ulaznica, kaže se u obrazloženju HNS-a.

Što se tiče angažmana pojedinih turističkih agencija, u HNS-u ističu da oni ne mogu, niti su prodavali ulaznice turističkim agencijama, niti ulaznice mogu glasiti na bilo koju pravnu osobu.

- Štoviše, od kada su FIFA i UEFA uvele sustav personalizacije ulaznica, Hrvatski nogometni savez sukladno postavljenim pravilima niti za jedno veliko natjecanje, uključujući Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nije prodao niti jednu ulaznicu bilo kojoj turističkoj agenciji, piše u priopćenju. (Hina)

HNS je objavio i točan broj raspoloživih ulaznica za hrvatske navijače za sve utakmice naše reprezentacije:

Brazil - Hrvatska, 12. lipnja (Arena de Sao Paolo u Sao Paulu) -

Ukupno - 4.148 ulaznica

Kategorija I - 100

Kategorija II - 837

Kategorija III - 2.511

Nogometna obitelj - 700

Kamerun - Hrvatska, 18. lipnja (Arena Amazonia u Manausu) -

Ukupno - 2.693 ulaznica

Kategorija I - 100

Kategorija II - 473

Kategorija III - 1.420

Nogometna obitelj - 700

Hrvatska - Meksiko, 23. lipnja (Arena Pernambuco u Recifeu)

Ukupno - 2.786 ulaznica

Kategorija I - 100

Kategorija II - 497

Kategorija III - 1.489

Nogometna obitelj - 700


Podijeli: Facebook Twiter