Ulazak Hrvatske u EU uz Odu radosti i Mehtu u Areni?

Zubin Mehta i Izraelska filharmonija gostovali su u Areni i 2004. godine (Arhiva/D. Me.)
Zubin Mehta i Izraelska filharmonija gostovali su u Areni i 2004. godine (Arhiva/D. Me.)

Proslavljena Izraelska filharmonija pod ravnanjem maestra Zubina Mehte mogla bi u noći s 30. lipnja na 1. srpnja, kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju, gostovati u pulskoj Areni te obilježiti taj veliki događaj uz note Beethovenove "Ode radosti". Potvrdila nam je to Melita Lasek, direktorica novopokrenutog Klasičnog glazbenog festivala, koja je prijedlog za koncert Izraelske filharmonije u pulskom amfiteatru uputila Povjerenstvu za programe u Areni Grada Pule. Povjerenstvo zasjeda danas te će se nakon sastanka očitovati hoće li do tog nastupa doista i doći.

Bio bi to drugi nastup maestra Mehte i Izraelske filharmonije, jednog od deset najpoznatijih orkestara u svijetu, u pulskoj Areni, nakon onog iz kolovoza 2004. godine u organizaciji Histria festivala.

- Puli već nekoliko godina u ljetnim mjesecima kronično nedostaju festivali klasične glazbe, koncerti, opere, baleti u izvedbi poznatih solista, ansambala ili kazališta. Pregovarala sam već s vodstvom Izraelske filharmonije, i imaju slobodan taj termin, čekam samo da se Povjerenstvo sastane, i onda ne bi više trebalo biti većih poteškoća u realizaciji. Svjesna sam da je koncert skup, no koristit ćemo pomoć i raznih europskih fondova, a nadamo se i Grada i Županije. Bilo bi fantastično da ulazak Hrvatske u EU bude obilježen upravo u pulskom amfiteatru oko ponoći uz note Beethovenove "Ode radosti" u izvedbi Izraelske filharmonije predvođene maestrom Zubinom Mehtom, veli Lasek. (Piše Vanesa BEGIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter