Ulaz na Kamenjak placaju svi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani opcine Medulin i dalje ce placati ulaz na Kamenjak, zakljucak je rasprave izmedu potpredsjednice opcinskog vijeca Divne Radolovic Rosanda i ravnatelja Javne ustanove Kamenjak Nevena Iveše na posljednjoj sjednici opcinskog vijeca.

- Naplata ulaza je 20 ili 25 kuna po vozilu, ovisno o mjesecu i mještani su žalosni jer to moraju placati. Stalno govorite da bi vas oslobadanje naplate financijski opteretilo pa me zanima koliki je to iznos. Radna akcija koja omogucava dobivanje besplatne karte za Kamenjak bude jednom ili dva puta godišnje, a da ih organizirate deset bilo bi svaki put odaziva. Obavijest o akciji nije bila ni po naseljima ni na opcinskim stranicama, rekla je Radolovic Rosanda.

Iveša je odgovorio da nije napravljena racunica koja bi pokazala koliko bi ustanova izgubila kad bi se mještanima dopustio besplatan ulaz te najavio da ce to uskoro napraviti.

- Usporedbe radi u drugim zemljama se ovakve stvari naplacuju po osobi, a mi imamo naplatu po vozilu. No imam prijedlog jer se slažem s vama da bi mještanima trebalo omoguciti besplatan ulaz, a to je da opcinsko vijece donese odluku da se dio iznosa koji Opcina dobiva od koncesija na podrucju Kamenjaka, što je oko 100 tisuca kuna, uplati u proracun Javne ustanove, rekao je Iveša.

Dodao je i da obavijest o akcijama bila u novinama, na radiju te internetskim stranicama Javne ustanove i da je ove godine na akcijama sudjelovalo oko 200 ljudi. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter