Ulaz na Kamenjak ipak besplatan izvan sezone

Kamere će skenirati vozila i zimi (Manuel ANGELINI)
Kamere će skenirati vozila i zimi (Manuel ANGELINI)

Nespretno objavljena informacija Javne ustanove Kamenjak o nastavku naplate ulaza na područje značajnog krajobraza Donji Kamenjak i nakon ljetne sezone izazvala je odmah i negativne reakcije građana na društvenim mrežama. No, informacija se pokazala nepotpunom. Ispostavilo se da će se ulaz naplaćivati do 15. listopada.

Nakon naših poziva medulinskom načelniku Goranu Buiću, ravnateljici JU-a Kamenjak Maji Šarić te predsjednici Upravnog vijeća Tei Gobo, iz JU-a je uslijedilo priopćenje u kojem se pojašnjava sadržaj odluke. U priopćenju, koje potpisuje Šarić, ističe se da se naplata ulaza nastavlja ne bi li se "izvršila kompletna instalacija i usklađenje sustava koji će omogućiti cjelogodišnji nadzor nad ulaskom u područje". Cijena ulaznice pritom ostaje ista kao i u sezoni.

- Rampe će nakon promjene sustava i dalje ostati na ulaznim punktovima u zaštićeno područje, ali se ulaz na Kamenjak neće naplaćivati. Cjelogodišnji nadzor će se obavljati tako da će prilikom ulaska posjetitelja na Kamenjak, sustav skenirati registraciju vozila koja će ostati u bazi podataka, nakon unosa u bazu posjetitelji će moći nesmetano ulaziti na rt (besplatno) u vremenu od 7 do 21 sat. Cilj nadzora je da se u zimskom periodu utvrdi broj dnevnih ulazaka na Kamenjak te mogućnost provođenja cjelogodišnjeg nadzora i zaštite područja od devastacije. Sve već kupljene sezonske ulaznice vrijede do 30. travnja 2016. godine. Vlasnici parcela, osobe s prebivalištem u Premanturi, pješaci i biciklisti tijekom usklađenja sustava imaju slobodan ulaz na Kamenjak, poručuju iz JU-a. (Bojan ŽIŽOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter