Ulaganjem od 25 mil, Adriatic postaje boutique hotel

Hotel Adriatic (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Hotel Adriatic (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Maistrine investicije u turizam snažno se nastavljaju. Uz dosad, uloženih gotovo tri milijarde kuna, u narednom se periodu  planira investirati dodatnih 1,4 milijardi kuna i to s namjerom da do 2017. godine više od 95 posto hotelskih kapaciteta bude na razini usluge četiri i pet zvjezdica.

Podsjećamo, nakon izgradnje hotela Monte Mulini i Lone  (danas hotela s pet zvjezdica), preuređenja šetnice koja je u mnogočemu izmijenila nabolje image grada i ulaz u Park šumu Zlatni rt, preuređenja Turističkog naselja Amarin, izgradnje wellness centra Hotela Eden, plaže i uvale Lone kao i dodatnih ulaganja u podizanje razine kvalitete te uvođenja novih sadržaja u kampovima - predstoje i snažne investicije u daljnjem podizanju kvalitete usluge kao i samog repozicioniranja proizvoda u viši cjenovni segment.

Naime, kako saznajemo, samo u ovoj godini Maistra će investirati više od 150 milijuna kuna, a najznačajniji zahvat odnosi se na Hotel Adriatic, najstariji gradski hotel, čija je rekonstrukcija  u tijeku. Preinake, vrijedne 25 milijuna kuna,  zahvaljujući kojima će Adriatic postati boutique hotel, s manjim brojem soba i višom kvalitetom, trebale bi biti okončane do lipnja. Također, u tijeku su i pripremne radnje za nova ulaganja u kampove Polari i Valkanela, te pripreme za izgradnju hotela Valdaliso i hotela Park (na postojećem lokalitetu), a koji će biti na tržištu 2016., odnosno, 2017. godine.

Osim ulaganja u podizanje kvalitete vlastitih sadržaja, Maistra  čini velike iskorake u brendiranju cijele destinacije. Tome svjedoči i prošlogodišnja organizacija druge utrke Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva 2014., čiji je Maistra bila nositelj i koja je u dva dana u Rovinj privukla više 80 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Također, krupni su koraci i u razvoju sadržaja za cjelogodišnju turističku ponudu, pa je tijekom prošle godine Maistra u dva kongresna centra s trideset  višenamjenskih dvorana bila domaćinom više od 70 kongresa i stotinjak evenata, među kojima su najznačajniji primjerice Avantgarde Jazz Festival, Red Bull Air Race, Weekend Media Festival i Dolce Vita i drugi. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter