Ulaganje u turizam ceka konzervatore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od deset godina, sudskih, imovinsko pravnih, pa i arheoloških kontroverzi turisticki projekti na vodnjanskom priobalju, "Porto Mariccio" i "Dragonera", konacno bi se mogli realizirati. Danko Koncar, poznat kao "kralj kroma", kao potencijalni kupac hrvatskih brodogradilišta, ali i vlasnik tisucu hektara istarske zemlje, kupio je ovu pricu za nemalih 51 milijun eura, a uložit ce se, prema njegovim najavama, još oko pola milijarde eura.

Bit ce to najvece ulaganje u istarski turizam nakon investicija u turisticke objekte na Punti Verudeli krajem osamdesetih godina prošlog stoljeca.

Projekt, na cak 375 tisuca cetvornih metara zemljišta predvida izgradnju dva luksuzna hotela s pet zvjezdica, 170 ekskluzivnih vila, 450 apartmana najviše kvalitete, te 72 kuce za odmor. Planirana je izgradnja golf igrališta i marine sa 350 vezova, uz 60 vezova u sportskoj lucici.

Medutim, ni investitor, ni Opcina Vodnjan trenutacno ne mogu govoriti o stvarnom opsegu gradnje, buduci da su konzervatori na podrucju Porto Mariccia, gdje se prema projektu planirani smještajni objekti, stavili svojevrsni "veto" na gradnju. Rijec je o 32 hektara zemljišta gdje je trebao biti izgraden velik dio luksuznih vila i apartmana, jednim dijelom hotel te golf igralište.

Za pretpostaviti je da ce investitor zbog te okolnosti morati "žrtvovati" dio postelja u smještaju, ali i da ce konzervatori naci nacine zaštite arheološkog podrucja, a da to ne bude iskljucivo zabrana bilo kakvih investicijskih aktivnosti. (B. BAN, D. BAŠIC-PALKOVIC)

ŠTO O OVOM PROJEKTU MISLE ISTARSKI POLITICARI I POSLOVNI LJUDI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter