Ulaganje u sebe i znanje najbolja ulaznica u svijet rada

Prvaci na državnim natjecanjima (M. MIJOŠEK)
Prvaci na državnim natjecanjima (M. MIJOŠEK)

U Zajednici Talijana u ponedjeljak je organiziran svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima, kao i sportskim natjecanjima, osvojili prvo mjesto. Prigodne nagrade uručio im je istarski župan Valter Flego.

Medalje kao rezultat rada

- Osvojene nagrade su rezultat vašeg rada. Nemojte odustati od ulaganja u sebe i svoje znanje jer to je najbolji ulog i najbolja ulaznica u svijet rada, poručio im je među ostalim Flego, podijelivši im darove.

A prvo mjesto za natjecanje iz engleskog jezika (za osnovne škole) osvojila je Emma Kliman iz OŠ Stoja, iz islamskog vjeronauka Mersudin Buljić iz OŠ Šijana i Ledjon Mustafaj iz OŠ Vidikovac, iz talijanskog jezika Elisa Starčević iz OŠ Rivarela i Gabriele da Ponte iz OŠ Vidikovac. Prvo mjesto u kategoriji sporta, osvojile su odbojkašice vrsarske OŠ Vladimira Nazora: Dora Bulešić, Amalija Brečević, Tina Vadnjak, Vita Perić, Paola Hakač, Tena Popec, Mendi Ipsa, Lea Grgeta, Lucia Deak, Deborah Bertagia, Antonieta Brajković, Vanja lukšić te Gloria Gaćina.

Prvo mjesto (srednje škole) za natjecanje iz talijanskog jezika dobila je Sara Franjčec iz SŠ Vladimir Gortan Buje, iz engleskog jezika Marko Oparnica iz pulske Medicinske škole, iz astronomije Filip Matković iz Pazinskog kolegija - Klasična Gimnazija, a iz hrvatskog natjecanja učenika studenata glazbe Patrik Bolković i Vilma Grazia Žmak iz pulske Glazbene škole I. M. Ronjgova. Iz matematike je prvi bio Patrik Matošević iz GSSJD Pazin, iz kemije Marco Fraccaro, iz matematike i na Info Cupu 2015 - algoritmi Ivan Lazarić iz pulske Gimnazije. Nadalje, prvo mjesto iz islamskog vjeronauka dobila je Emina Reka iz pulske Ekonomske škole, iz smotre učeničkih zadruga Dominik Anđelini iz SŠ Mate Balote te talijanskog jezika Manuel Martinović. Iz kategorije sporta, prvo mjesto osvojili su odbojkaši SŠ Zvane Črnje Rovinj u sastavu: Domagoj Matošević, Stjepan Mostahinić, Adam Grgić, Sandy Butković, Luka Jan Pamić, Damir Omerhodžić, Antony Poropat, Luchas Nadi, Nikola Poropat, Sandy Kuhar, Marko Ilić i Daniel Šetić.

U odbojci neprikosnoveni

Prvo mjesto u državnoj domijadi osvojile su učenice pulskog Učeničkog doma, i to Arin Zakinja, Tea Zrnić, Marta Damjanić, Nicol Bosse, Victoria Radović, Katarina Trehub, Melani Pauletić i Evelyn Miletić. Prvo mjesto u odbojci osvojile su učenice SŠ Mate Balota, i to u sastavu Ivana Ćosić, Matea Selimović, Rene Sain, Margarita Buvinić, Valentina Duspara, Lena Burilo, Nina Ipša, Nina Pević, Ivana Sučić, Dea Rupčić, Rudy Renko Ilić i Valentina Sliško. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter