Ulagaci cekaju Dugu Uvalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marc Jacobson, celnik Ethemba Capital fonda i suvlasnik tvrtke Industrogradnja, izjavio je u srijedu na susretu s novinarima u Zagrebu, kojem je prisustvovao i vecinski vlasnik Industrogradnje Josip Galinec, da i dalje namjerava investirati u projekte te tvrtke, posebice u hotelsko naselje Duga Uvala.

"Frustrirajuce je što Industrogradnja godinama ne može preuzeti svoje vlasništvu u Dugoj Uvali i što je to tako dugo po sudovima. Ali, mi želimo i dalje razvijati taj projekt i u njega uložiti novac", rekao je Jacobson.

Vecinski vlasnik Industrogradnje Josip Galinec pojasnio je da žele preuzeti sve objekte koje sada ima tvrtka Fio&D te obnoviti hotel i sagraditi novu sportsku dvoranu. "U obnovu hotela uložili bismo oko deset milijuna eura te bismo njegov standard digli na cetiri zvjezdice. Sportska dvorana bila bi investicija od oko pet milijuna eura", naveo je Galinec.

Tvrdi da je kontaktirao s celništvom opcine Marcana te dogovorio da Industrogradnja obnovi cestu izmedu Duge Uvale i tog mjesta. "Te bi investicije i podizanje ranga hotela zaposlile najmanje trideset ljudi. Hotel bi dobio wellness, masažu i druge dodatne sadržaje", napominje Galinec.

Marc Jacobson kaže da njegov fond, koji investira u zemljama izvan EU-a, nece zbog slucaja Duga Uvala odustati od investicija u Hrvatsku. "Iskoristit cemo svaku priliku za dobru investiciju, bez obzira na sporost pravosuda, cije smo sada žrtve", kaže Jacobson.


Podijeli: Facebook Twiter