Ukusne i jednostavne za pripremu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Salata od riže
Salata od riže, osim što je hrskava i neobicna, razveselit ce svako nepce i ukljuciti maštu. Lako se sprema, hranjiva je i što je najvažnije, glavni sastojak tj. riža može biti "višak" od jucerašnjeg jelovnika.
Priprema:
Upotrijebiti rižu od jucer ili skuhati novu i pustiti da se ohladi. Na rezance izrežite parizer, ementaler, crvenu, žutu i zelenu papriku, po želji smjesi dodate majonezu ili kiselo vrhnje, sve skupa dobro promiješajte i obogatite prstohvatom nasjeckanog peršina.

Zelena krumpirova salata
Kao i rižina, salata od krumpira s listovima zelene salate, brzo se priprema a u konacnici garantira i "drugaciji" prilog. Naime, uz sve namirnice koju ovu salatu obogacuju - salata kao prilog postaje i glavno jelo.
Priprema: Nakon što ga skuhamo i ogulimo krumpir izrežemo na ploške, a glavicu zelene salate iskidamo na listove. U nauljenu posudu slažemo red krumpira, na kojeg položimo polovicu listova salate. Treci kat cine ploške narezanog sira, pa opet sve iznova imajuci na umu da postupak mora okoncati s redom krumpira kojeg zalijemo umakom od mlijeka, jaja, brašna, soli i papra. Salatu od krumpira i zelenih listova grijati u pecnici na temperaturi od 200 stupnjeva, oko sat vremena.

Vitaminska salata
Nakon zasitne krumpirovo-zelene, vitaminska salata, kao što sama rijec kazuje vratit ce vam snagu i dobro raspoloženje. Za njenu pripremu dovoljno je malo se poigrati oblicima, i oprez- s oštim kuhinjskim nožem.
Priprema:
Mrkvicu naribati na sitno, zelje i salatu izrezati na krupne rezance a celer isjeckati na kockice. Sve skupa pomiješati u zdjeli i dobivenoj smjesi dodati senf te lijevajuci kap po kap i maslinovo ulje, limunov sok i žlicu meda.


Podijeli: Facebook Twiter