Ukupno sto tisuća kuna za tri najbolje ideje

Valter Flego: Inovacije, izvoz i investicije uvjet su za izlazak iz krize (M. MIJOŠEK)
Valter Flego: Inovacije, izvoz i investicije uvjet su za izlazak iz krize (M. MIJOŠEK)

Istarska županija danas je raspisala javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje i to putem novog projekta pod nazivom "Imam ideju" kojeg je danas na konferenciji za novinare predstavio župan Valter Flego. Naglasio je da je ovo tek jedna u nizu mjera jer Županija već konkretnu pomoć pruža i putem postojećih deset mjera za pomoć gospodarstvu kao i putem Jamstvenog fonda i fondova za turizam, poljoprivredu i razvoj.

- Ovim novim potporama koje ukupno iznose 100 tisuća kuna želimo dati konkretnu pomoć poduzetnicima u realizaciji njihovih ideja ali isto tako želimo poslati i širu poruku o tome da su upravo inovacije ključne za održivi razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Inovacije, izvoz i investicije uvjet su za izlazak iz krize, stoga i ovim projektom nastojimo biti podrška poduzetnicima da lakše plasiraju svoj proizvod i ideje pretoče u djelo, a svoj konačni proizvod ponude kako na europskom, tako i na globalnom tržištu, kazao je Flego i dodao da su inovacije ključ uspjeha u održavanju konkurentnosti. Projektom se između ostalog potiče nastanak novih, inovativnih start-up i spin off poduzeća u Istarskoj županiji, a sve u cilju doprinosa razvoja na znanju utemeljenih poduzeća i njihovih povezivanja. Neki o glavnih ciljeva ovog javnog poziva su poticanje mikro i malih gospodarskih subjekata i njihov rast, povećanje udjela inovativnih tvrtki u ukupnom broju gospodarskih subjekata te poticanje uvođenja inovativnih poslovnih modela.

Sredstva za dodjelu potpora Županija je osigurala u ovogodišnjem proračunu, a namjenska sredstva će se korisniku koji ih putem natječaja dobije, isplatiti jednokratno uz obvezu da ih u narednom vremenu opravda što će se dodatno regulirati ugovorom između Županije i korisnika potpore. Naime sredstva će se putem javnog poziva dodijeliti za ukupno tri odabrana prijavitelja, a ovisno o broju bodova koje prikupe, ovisiti će i dodjela sredstva.

Tako će onaj prijavitelj s najvećim brojem bodova moći jednokratno dobiti 50 tisuća kuna, drugo plasirani će dobiti 30 tisuća kuna, a prijavitelj s najmanje bodova dobiti će 20 tisuća kuna. Rok za dostavu prijava je 1. prosinac 2014. godine, a popis korisnika kojim će se dodijeliti sredstva objaviti će se na službenim stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima sa sjedištem u Istarskoj županiji, a javiti se mogu i fizičke osobe s prebivalištem u Istri. O tome tko će na kraju dobiti potporu odlučivati će Povjerenstvo stavljeno od sedam članova. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Prijave slati preporučenom poštom

Zainteresirani poduzetnici mogu svoje prijave dostaviti do 1. prosinca isključivo preporučenom poštom naslovljeno na Istarska županija, Upravni odjel za gospodarstvo na adresi Flanatička 29, Pula. Također sve ostale informacije mogu se dodatno dobiti i na broj telefona 352-173 ili putem e-maila: [email protected] . Tko se sve može javiti definirano je Pravilnikom o postupcima i uvjetima za dodjelu sredstva koji se također može pronaći na službenim stranicama Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter