Ukupni pobjednici Pazinjani, slijede Umag i Fažana


Vrsarska podružnica SUH-a bila je domaćin osmog susreta umirovljenika, članova SUH-a Istarske županije. Tradicionalno, umirovljenici su se natjecali u sportskim disciplinama s ciljem jačanja psihofizičke kondicije i očuvanja zdravlja osoba treće dobi. Disciplina je bilo devet, a sudjelovalo je više od 320 umirovljenika, od toga njih 280 uzelo je direktnog učešća u natjecanju. Postrojene ekipe gradova i općina pozdravio je u ime domaćina Ivo Radetić, predsjednik vrsarske podružnice SUH-a, zaželjevši da pobijedi spretniji i sretniji. Slijedili su pozdravi zamjenice istarskog župana Sandre Čakić Kuhar i zamjenika načelnika općine Vrsar Franka Štifanića koji im je zaželio sportsku borbu "bez žutih i crvenih kartona". Igrama su prisustvovali i izaslanici dvaju talijanskih sindikata, Luciano della Rossa iz tršćanskog SPI CGIL-a, zadužen za međunarodnu aktivnost, i Danilo Toscane, regionalni tajnik SPI CGIL-a pokrajine Veneto.

U boćanju - muški prvo mjesto osvojila je ekipa Vrsar 2, drugi je bio Umag, treći Vrsar 1. U ženskom boćanju Novigrad je bio najbolji, druga je bila ekipa Vrsar 2, dok su treće bile Fažanke. U briškuli i trešeti - muški, naslov je pošao u Medulin, dok su ekipe Umaga i Vrsara 2 bile druge i treće. Ženska ekipa Umaga u briškuli i trešeti bila je prva, a slijede Pula 2 i 3. Muški pikado: prvi Pazin, drugi Umag i treća Pula 2, dok su u ženskom pikadu prve bile Fažanke ispred Pazina i Svetvinčenta. Pazinjani su bili najbolji u muškom stolnom tenisa, ispred Pule 1 i 3. U kartaškoj igri remi - mješovito, prva je bila ekipa Pazina, slijede Vrsar 1 i Novigrad. U šahu - mješovito, Fažana je bila najbolja ispred Pazina i Vrsara 1.

Susret su sponzorirali Maistra Rovinj, Montraker Vrsar i Turistička zajednica Vrsara uz logistiku OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara, ženskog pjevačkog zbora "Mendule" Vrsar, Mješovitog zbora Zajednice talijana Vrsar i KUD-a „Matko Laginja“ iz Sv. Lovreča. (S. BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter