Ukupna pobjeda pripala vrtiću Tratinčici iz Barbana

Nizozemac je prije incidenta bio nezadovoljan uslugom na terasi restorana Bijeli san (Manuel ANGELINI)
Nizozemac je prije incidenta bio nezadovoljan uslugom na terasi restorana Bijeli san (Manuel ANGELINI)

Barbanski dječji vrtić Tratinčica ukupni je pobjednik 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića što je u utorak održan u Vodnjanu. Drugo mjesto po broju sakupljenih bodova pripalo je "domaćinima", mališanima vrtića Petar Pan, a treće je zauzeo Pe-Ga, ekipa vrtića iz Peroja i Galižane. Na nogometnom igralištu Sportske zajednice Vodnjana i DV-a Petar Pan ugostili su više od 200 malih olimpijaca iz osam vrtića iz Barbana, Galižane i Peroja, Marčane, Štinjana, Svetvinčenta, Valbandona i Vodnjana.

Natjecanju djevojčica i dječaka u šest disciplina pod devizom "I ja ću biti olimpijac" prethodio je mimohod sudionika i podizanje olimpijske zastave. Igre je otvorio gradonačelniK Klaudio Vitasović, a ravnateljica Petra Pana Daniela Vitasović Uršić naglasila je da je cilj ove manifestacije upoznavanje djece sa svim sastavnicama olimpijskih igara, kao što je sportsko nadmetanje i fer-igra.

- Ovim je festivalom dan doprinos u odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta, stvaranju prijateljstva i druženja, poručila je Vitasović Uršić.

Ekipe Petra Pana uvjerljivo su vladale nogometnim terenom - u malom nogometu djevojčice tog vrtića ostvarile su dvije pobjede i zauzele prvo mjesto pred drugoplasiranom ekipom Pe-Ga i trećeplasiranom Tratinčicom. Na isti su se način i dječaci Petra Pana našli na pobjedničkom postolju, pred srebrnom ekipom Pe-Ga i brončanom Tratinčicom.

U trčanju na 50 metara slavili su mali Marčanci iz vrtića Vrtuljak. Među djevojčicama u toj je disciplini pobjedu odnijela Tara Cukon (Vrtuljak), dok je druga bila Tara Codacci (ekipa Pužići, DV Zvončica iz Vodnjana), a treća Tia Ušić (vrtić Dado, Štinjan). Manuel Gortan (Vrtuljak) slavio je među dječacima, dok je drugi bio Andrea Ferlin (vrtić Balončići, Svetvinčenat), a treći Antonio Blažina (Tratinčica). U štafeti su slavile djevojčice ekipe Pe-Ga (Kiara Štajkunić, Mara Braić, Milla Vratčić i Ana Samardžija), pred ekipama Petra Pana i Tratinčice. Od dječaka najbrža je bila štafeta Petra Pana (Dušan Ljašković, Luka Bernobić, Ian Ćuk, Kenan Piragić) pred ekipama Pužića i Tratinčice.

U skoku u dalj od djevojčica najbolja je bila Petra Duras (Tratinčica), druga je bila Monika Giachin (Petar Pan), a treća Adriana Percan (Vrtuljak), dok je među dječacima najdalje skočio Issa Vragović (Pe-Ga), zatim Karlo Bulić (Tratinčica) te Gabrijel Laikauf (Pe-Ga). Mali Barbanci slavili su i u bacanju loptice - prva je bila Noemi Djurović (Tratinčica), druga Natalia Brščić (Petar Pan), a treća Petra Vučerić (Pe-Ga), a među dječacima pobjedu je odnio Mike Butković (Tratinčica), pred Karlom Babecom (Petar Pan) i Damjanom Draščićem (Pe-Ga).

Pehar za fair-play dodijeljen je mališanima DV-a More iz Valbandona. (Z. STARHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter