Ukupna pobjeda pripala Tratinčici iz Barbana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Barbanski dječji vrtić Tratinčica ukupni je pobjednik 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića što je u utorak održan u Vodnjanu. Drugo mjesto po broju sakupljenih bodova pripalo je "domaćinima", mališanima vrtića Petar Pan, a treće je zauzeo Pe-Ga, ekipa vrtića iz Peroja i Galižane. Na nogometnom igralištu Sportske zajednice Vodnjana i DV-a Petar Pan ugostili su više od 200 malih olimpijaca iz osam vrtića iz Barbana, Galižane i Peroja, Marčane, Štinjana, Svetvinčenta, Valbandona i Vodnjana.

Natjecanju djevojčica i dječaka u šest disciplina pod devizom "I ja ću biti olimpijac" prethodio je mimohod sudionika i podizanje olimpijske zastave. Igre je otvorio gradonačelniK Klaudio Vitasović, a ravnateljica Petra Pana Daniela Vitasović Uršić naglasila je da je cilj ove manifestacije upoznavanje djece sa svim sastavnicama olimpijskih igara, kao što je sportsko nadmetanje i fer-igra.

- Ovim je festivalom dan doprinos u odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta, stvaranju prijateljstva i druženja, poručila je Vitasović Uršić.

Ekipe Petra Pana uvjerljivo su vladale nogometnim terenom - u malom nogometu djevojčice tog vrtića ostvarile su dvije pobjede i zauzele prvo mjesto pred drugoplasiranom ekipom Pe-Ga i trećeplasiranom Tratinčicom. Na isti su se način i dječaci Petra Pana našli na pobjedničkom postolju, pred srebrnom ekipom Pe-Ga i brončanom Tratinčicom.

U trčanju na 50 metara slavili su mali Marčanci iz vrtića Vrtuljak. Među djevojčicama u toj je disciplini pobjedu odnijela Tara Cukon (Vrtuljak), dok je druga bila Tara Codacci (ekipa Pužići, DV Zvončica iz Vodnjana), a treća Tia Ušić (vrtić Dado, Štinjan). Manuel Gortan (Vrtuljak) slavio je među dječacima, dok je drugi bio Andrea Ferlin (vrtić Balončići, Svetvinčenat), a treći Antonio Blažina (Tratinčica). U štafeti su slavile djevojčice ekipe Pe-Ga (Kiara Štajkunić, Mara Braić, Milla Vratčić i Ana Samardžija), pred ekipama Petra Pana i Tratinčice. Od dječaka najbrža je bila štafeta Petra Pana (Dušan Ljašković, Luka Bernobić, Ian Ćuk, Kenan Piragić) pred ekipama Pužića i Tratinčice.

U skoku u dalj od djevojčica najbolja je bila Petra Duras (Tratinčica), druga je bila Monika Giachin (Petar Pan), a treća Adriana Percan (Vrtuljak), dok je među dječacima najdalje skočio Issa Vragović (Pe-Ga), zatim Karlo Bulić (Tratinčica) te Gabrijel Laikauf (Pe-Ga). Mali Barbanci slavili su i u bacanju loptice - prva je bila Noemi Djurović (Tratinčica), druga Natalia Brščić (Petar Pan), a treća Petra Vučerić (Pe-Ga), a među dječacima pobjedu je odnio Mike Butković (Tratinčica), pred Karlom Babecom (Petar Pan) i Damjanom Draščićem (Pe-Ga).

Pehar za fair-play dodijeljen je mališanima DV-a More iz Valbandona. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter