Ukrao 300 kg mesa od bivših poslodavaca

Škrinja ostala prazna
Škrinja ostala prazna

Franko i Stana Cetina, vlasnici stancije Guran još su uvijek pod dojmom prvi put u životu doživljene pljačke. Prošlog tjedna, u noći sa srijede na četvrtak im je ukradeno 300 kilograma smrznutog mesa iz rashladne škrinje, ali je policija ubrzo identificirala lopova, kojeg sumnjiči i za pokušaj teške krađe tjedan dana ranije u Raklju.

- Odmah sam posumnjao na našeg bivšeg radnika. Rekao sam to policiji i već su ga uhvatili, rekao nam je Franko Cetina (66) dolazeći nam ususret iz štala u radnom odijelu.

- Otvorio je prozor, razbio lokot i prorezao mrežu, kaže Franko Cetina dok njegova supruga otvara obje škrinje čiji su poklopci umrljani crnom prašinom. - Nismo ih još očistili. To su kriminalisti skidali otiske, objašnjava Stana. - Evo, u ovoj je bilo meso od pet svinja, 10 kunića,  jednog ždrjebeta, uglavnom oko 300 kilograma mesa. Iz druge, s junećim mesom, nije ništa uzeto. Oko 20 kilograma mesa nam je vratila policija. To su našli, kaže Stana. Supružnici su krađu otkrili u četvrtak oko 13 sati kada su se vratili iz Pule.

- Tog maloga sam doveo i udomio tako reći. Iz Križevaca je, siroti nikog nema, ni oca ni mater. Radio je kod nas od šestog mjeseca lani do Božića kada smo mu otkazali jer nije više bio dobar. I konja smo mu doveli iz Križevaca, kaže Franko, a supruga dodaje da je mladić Nedeljko Kokot (24) po zanimanju automehaničar i da nije imao kriminalni dosje u Križevcima, ali da je ovdje zapao u loše društvo. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter