Ukrali novčanik pa s kartice podignuli više tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati počinitelji su na već poznati način jednoj 54-godišnjakinji ukrali novčanik i nakon toga s kartice podignuli više tisuća kuna. Naime, u četvrtak je u trgovačkom centru u Poreču u Vlašićevoj ulici dok je 54-godišnjakinja pregledavala asortiman u trgovačkom centru, u njenoj blizini našli su se nepoznati muškarac i žena te se muškarac nagnuo preko nje i uzimao proizvode, dok joj je žena prišla s druge strane i započela s njom razgovor o proizvodima.

Nakon toga, 54-godišnjakinja je primijetila da joj je torba otvorena te da joj nedostaje novčanik s dokumentima i bankovnim karticama s PIN-ovima. Žena je pokušala stornirati kartice putem banke, no pritom je saznala da joj je s kartica već podignuto više tisuća kuna.

Obzirom da je tijekom turističke sezone problematika krađa, posebice džepnih krađa nešto izraženija, Policijska uprava istarska upozorava građane da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe.

Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim "prometnim" mjestima. Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama, tako da jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter