Ukrali najskuplji telefon u izlogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije muške osobe su u ponedjeljak oko 11.30 sati na izrazito drzak nacin ukrale mobitel vrijedan oko cetiri tisuce kuna u trgovini La-Ri u Kandlerovoj ulici u Porecu. Vlasnik trgovine Laris Ritoša šokiran je cinjenicom da je netko usred bijela dana ukrao telefon koji je pod alarmnom mrežom, a cijela trgovina je pokrivena kamerama.

Lopovi su vrlo snalažljivo i brzo uklonili alarm s telefona i neutralizirali ga, a nakon krade nisu ni otišli, vec su ostali u trgovini i cekali uredno svoj red. Kada su došli na red, vlasnika su pitali neke informacije o telefonima te su otišli.

Vlasnik je kradu primijetio tek kasnije te alarmirao policiju. Iz policije smo dobili potvrdu o kradi, a kazali su da intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti dogadaja.



- Ovo je prvi put da su me pokrali u tri godine koliko imam trgovinu u Porecu, kazao nam je Ritoša.

Snimke nadzornih kamera otkrivaju da je dvojac spretno i lukavo izveo kradu. Crveni BMW su parkirali ispred vrata trgovine, na mjestu za invalide. Ušli su kada je vec bilo nekoliko osoba oko pulta i pregledali cijelu vitrinu gdje su izabrali najskuplji telefon u ponudi.

Nakon malo komešanja i pipkanja telefona i laptopa, krenuli su u akciju tako što je jedan otišao na drugu stranu pulta i uzimao reklamne letke dok je drugi munjevitom brzinom skinuo zaštitu, izolirao alarm i spremio telefon u džep.

Na snimci se vidi trenutak dok je telefon bio na postolju, a nedugo zatim više ga nema. Da ne bi izazvali sumnje kod vlasnika, ostali su u trgovini nakon krade i, kada je bio njihov red, prišli pultu i tražili neke informacije o proizvodima i uslugama.



Policija je nakon pregledavanja videozapisa gotovo sigurna o kome se radi.

Cudi ležernost kradljivaca buduci da su u trgovini tri kamere koje snimaju cijeli prostor te jedna vani koja snima ulaz. Jedna je snimila automobil koji su parkirali na mjesto za invalide, a druga kradu.

Postavlja se pitanje hoce li, osim za kradu, biti kažnjeni i za parkiranje na mjestu za invalide.


Podijeli: Facebook Twiter