Ukrali cetiri kilometra bakrene žice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pogled u prtljažnik Alfa Romea pulskih oznaka protekle subote navecer u Labinskoj ulici u Puli pulskoj je policiji bio dovoljan razlog da nad dvojicom državljana BiH u dobi od 31 i 33 godine provede kriminalisticko istraživanje. Naime, u prtljažniku se nalazila bakrena žica namotana na kolutove, ali i alat za njezino rezanje. Obojica državljana BiH su uhicena, a kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da su neposredno prije zaustavljanja u Labinskoj, uz željeznicku prugu na dionici Pula - Galižana, izrezali i otudili više bakrenih žica.

Utvrdeno je nadalje da su od 26. sijecnja do 18. travnja pocinili još pet kaznenih djela krade. Tako su tijekom noci s 26. na 27. sijecnja uz željeznicku prugu na dionici Svetvincenat - Cabrunici sa telefonskog stupa izrezali i ukrali 400 metara bakrene žice, težine 25 kg. U poslijepodnevnim satima 13. veljace odvezli su se do željeznicke pruge na dionici Juršici - Vodnjan i ondje ukrali 320 m bakrene žice teške oko 25 kg, a dva dana kasnije ukrali su ukupno 1.280 metara bakrene žice uz prugu Galižana - Vodnjan, ukupne težine 80 kg.

U periodu od 24. do 28. ožujka dvojac je operirao uz željeznicku prugu na dionici Pula - Galižana. Ondje su, kod Stancije Peliceti ukrali 800 m bakrenih žica, težine oko 50 kg. Na istoj su dionici tijekom noci izmedu 18. i 19. travnja ukrali još 1.080 m bakrene žice, ukupne težine 70 kg. Kradom ukupno 3.880 metara bakrene žice teške 350 kilograma lopovi su tvrtki iz Ogulina nanijeli štetu od oko 20.000 kuna. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter