Ukrali 52 prometna znaka!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo u jednoj noci na našickom podrucju ukradena su cak 52 prometna znaka! Nezapamceni «val kriminala» dogodio se na državnoj cesti izmedu Velimirovca i Klokocevaca te na županijskim prometnicama izmedu Klokocevaca, Šaptinovaca, Bokšica i Beljevine te ?urdenovca.

Prometni su znakovi nestali s prometnica izvan naseljenih mjesta, i to uglavnom na mostovima i zavojima. Stupove na kojima su bili znakovi lopovi nisu odnijeli.

- Ove godine znalo se dogoditi da nestane poneki znak s prometnica, a to su radili mladi delinkventi kojima je krada omiljena nocna zabava. No, razmjeri ove krade upucuju na zakljucak da je to bila smišljena, ciljana i koordinirana akcija koju je pocinila organizirana grupa, a razlog je preprodaja sekundarnih sirovina.

Jer, mladi huligani uništavaju i oštecuju znakove, i teško da bi u jednoj noci ukrali tako veliku kolicinu znakova. Osim toga, uocili smo da se i prije godinu i pol dana, kada je porasla cijena željeza, dogodila velika krada prometnih znakova - rekao je Božo Boškovic, voditelj našicke Nadcestarije.

Siguran je, kaže, da su prometni znakovi ukradeni radi preprodaje otkupljivacima sekundarnih sirovina.

Boškovic stoga apelira na otkupljivace željeza da budu odgovorniji i bolje kontroliraju što sve stavljaju na vagu. Našicka policija traga za nepoznatim pociniteljima, protiv kojih je podnesena kaznena prijava za kradu prometnih znakova. Drski su lopovi našicku Nadcestariju olakšali za 45.000 kuna, kolika je vrijednost ukradenih znakova te troškovi nabave novih i njihovo postavljanje.

Osim materijalne štete, krada prometne signalizacije ozbiljan je i sigurnosni problem, jer dok se znakovi ne zamijene, može doci do prometnih nesreca. Našicka je Nadcestarija na glavne prometne pravce vec postavila nove znakove.


Podijeli: Facebook Twiter