Ukrajinski Hoverle Užhorod pravi test za zeleno-žute

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu igrace Istre 1961 ocekuje novi ukrajinski ispit, na glavnom stadionu u Mariboru u 18 sati igrat ce protiv Hoverle Užhoroda, kluba koji je protekle sezone uvjerljivo, s osam bodova prednosti, osvojio Prvu ligu i tako se plasirao u Premijer ligu.

Dosad je trener Igor Pamic igrao s dvije postave po 45 minuta, ali za subotnji je ogled vec odlucio na travnjak 75 minuta postaviti igrace koji su mu se svojim radom nametnuli tijekom dosadašnjih priprema. Buduci da je vec ranije najavio da ovaj susret tretira kao predgeneralku, na teren ce izvesti postavu koja je trenutno najbliža nastupu u prvom kolu nove sezone, susretu 22. ovog mjeseca na Drosini protiv Hajduka.

Stoga je odlucio da u prvih 11 u Mariboru nece istrcati Bacelic Grgic i Andelkovic koji nece imati pravo nastupa protiv Splicana, a buduci da je Alen Pamic ozlijeden, u veznoj ce liniji prednost dobiti Linic, Blagojevic i Jugovic. Havojic se nametnuo na desnom krilu, Križman ce biti u napadu, a na bekovima Sušic i Milic. Uz Prskala na golu i Caglja koji je sve sigurniji u obrani, zasad su upitne tek dvije preostale pozicije. Za drugog stopera konkuriraju oporavljeni Budicin koji je izdržao svih 90 minuta protiv Volina i Stranatic, dok za poziciju lijevog krila konkuriraju Prgomet i Roce. To je ovog trenutka udarna postava pulskog kluba, što ne znaci da do kraja slovenskog dijela priprema ne može u prvi plan iskociti još neki igrac.

Pored ozljeda, glavni problem koji trenutno muci struku Istre 1961 jesu suparnici za posljednje dvije planirane provjere u slovenskom dijelu priprema. Treneru Pamicu nedostaje ona posljednja provjera, generalka, koja bi mu potvrdila izbor startne jedanaestorke za susret s Hajdukom. Buduci da novosti oko novog napadaca zasad nema, a nema ni pomaka oko Bellea, trener Pamic pocetkom nove sezone morat ce se osloniti na igracki kadar koji ima sad u Sloveniji. (Roberto CAR)

Drosina najbolji u Hrvatskoj

Zanimljiv dopis stigao je na adresu pulskog kluba od strane Maxtv Prva liga produkcije. U njemu je naveden popis primjedbi koje produkcija ima na 11 prvoligaških stadiona i koje valja otkloniti. Radi se uglavnom o lošim uvjetima za rad kamermana i produkcijskog osoblja, kao i mjesta za komentatore. Zanimljivo je da jedino na pulskom stadionu "Aldo Drosina" nisu našli niti jednu zamjerku. Tako je Pula barem po tome vodeci grad Prve HNL.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter