Ukrajinska vojska opkolila Mariupolj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinske vojne snage u petak ujutro opkolile su Mariupolj, lučki grad pod kontrolom proruskih snaga, gdje i dalje traju borbe između dviju sukobljenih strana, objavio je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov.

Operacija je počela rano jutros. Posebne postrojbe ministarstva unutarnjih poslova uništile su oklopno vozilo i pucale na elitne postrojbe, napisao je Avakov na Facebook stranici. "Teroristi su pretrpjeli značajne gubitke. Dvojica naših vojnika su ranjena, no operacija se nastavlja", rekao je, kako prenosi France presse.

Proruske snage potvrdile su informaciju o borbama između dviju sukobljenih strana te navele kako su ubijena petorica njihovih pripadnika, prenosi Reuters.

Ukrajinski ministar izvijestio je da "se operacije odvijaju po planu".

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko pojačao je vojne akcije protiv separatista nakon što je 25. svibnja izabran na funkciju predsjednika. Pobunjenici su nakon ruske aneksije Krima zauzeli nekoliko mjesta i gradova na istoku i jugoistoku Ukrajine, podsjeća Reuters.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je na prekid vatre i kazao da se zalaže za pronalazak rješenja za tešku humanitarnu krizu i za održavanje dijaloga o budućnosti Ukrajine.

Rusija je u četvrtak UN-ovu Vijeću sigurnosti podnijela novi nacrt rezolucije o ukrajinskoj krizi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter