Ukrajinci s opremom za prijevare u kockarnicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvorica državljana Ukrajine u dobi od 34, 35, 36 i 45 godina te državljanin Rusije u dobi od 47 godina osumnjičeni su da su se računalnim prijevarama pokušali domoći novca u istarskim kockarnicama te su nakon kriminalističkog istraživanja u Bujama 12. rujna navečer predani u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Do otkrića prevaranata došlo je tako što je bujska policija 10. rujna oko 20.20 sati u mjestu Markovac zaustavila automobil VW passat, slovačkih oznaka. Njime je upravljao 34-godišnji Ukrajinac a kao putnici u automobilu nalazila su se dvojica njegovih sunarodnjaka u dobi od 35 i 36 godina. Policajci su u autu uočili više improviziranih elektronskih uređaja (mini kamere i mini komunikacijske uređaje) te su posumnjali da ti uređaji služe za počinjenje kaznenih djela pa su Ukrajince uhitili.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica muškaraca "radila" s 47-godišnjim ruskim državljaninom i 45-godišnjim Ukrajincem, koji su uhićeni kasnije iste večeri, oko 21.45 sati. Oni su u popodnevnim satima 10. rujna na području Buja, "naoružani" posebnim elektroničkim napravama i programima prilagođenim izvršenju kaznenih djela (koje su neovlašteno pribavili), posjećivali kockarnice i pokušali sebi pribaviti protupravnu imovinsku korist. No policija ih je uspjela spriječiti u tome.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policija je pretražila automobile osumnjičenika i apartmane u kojima su boravili te je pronađeno više komada mobilnih uređaja i posebnih elektroničkih naprava namijenjenih počinjenju kaznenih djela. (M. KOŠTA)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter