Ukrajinci obilaze luksuznu vilu Janukoviča

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tisuće Ukrajinaca iskoristile su u subotu pad režima predsjednika Viktora Janukoviča i činjenicu da je u potpunosti napuštena njegova luksuzna rezidencija u predgrađu Kijeva kako bi ju posjetile, javila je agencija France presse.

Njih stotine, bilo da su došli s obiteljima ili u manjim skupinama, prošetali su se kroz prostrane parkove, luksuzne zgrade i sportske objekte rezidencije Mejiguiria. Po nekim izvorima, Janukovič je ondje imao i vlastiti zoološki vrt.

Cestovni prilazi rezidenciji bili su zakrčeni zbog velikog broja znatiželjnika. Rezidenciju, koju su napustile snage reda, osiguravaju dobrovoljne snage iz redova prosvjednika. Njihovi pripadnici sprječavaju posjetitelje da uđu unutar zgrada, ali im dopuštaju da ih gledaju izvana, te da unutrašnjost pokušaju vidjeti kroz prozore.

Mnogi posjetitelji našli se se zatečeni luksuzom rezidencije u usporedbi s malo novca koji je davala ukrajinska država primjerice za škole ili bolnice. Rezidencija Mejiguiria postala je simbol korupcije režima nakon više istraga koje su se ticale ilegalne privatizacije, a o kojoj posljednjih godina javljaju mediji. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter