Ukrajinci nas ne mogu iznenaditi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetla pozornice okrenuta su Zagrebu, odnosno Maksimiru gdje ce veceras u 20.15 sati nogometna reprezentacija Hrvatske tražiti trobod protiv Ukrajine u susretu 6. kvalifikacijske skupine za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Trobod koji bi izabranike Slavena Bilica gurnuo bliže željenoj destinaciji, odlasku u Južnu Afriku iduceg ljeta. Za rastanak s Rovinjom pred novinare je u hotelu "Park" još jednom stigao izbornik Bilic glavom i bradom, ali i zakopcan do brade kad je u pitanju sastav s kojim misli probiti ocekivani ukrajinski bunker.
- Vec sam više puta ponovio da sastav necu reci do zadnjeg trenutka, do dva sata prije pocetka utakmice - ponovio je Slaven Bilic. - Nedoumica oko sastava nemamo, tek nam kvaliteta koju posjedujemo omogucuje da razmišljamo o dvjema opcijama koje smo uvježbavali na treninzima na Valbruni i za jednu od njih cemo se na kraju i odluciti. Ovdje u Rovinju smo imali odlicne uvjete za trening i za boravak, i u Maksimir stižemo maksimalno napaljeni i spremni da pobijedimo u predstojecem ogledu, iako Ukrajinu docekujemo s velikim respektom.
Ono što Bilicu nije moglo ni slucajno pobjeci preko usana ipak i nije tolika tajna. Protiv Ukrajinaca tek je jedna nepoznanica, hoce li na startu susreta u sredini vezne linije uz Jurica biti Modric, a lijevo Rakitic, ili ce pak u srcu uz Jurica biti Vukojevic cime bi Modric igrao na lijevoj strani, dok bi Rakitic preselio na klupu. No, izbornik Bilic više se zabavljao pogadanjem ideja kolege mu na ukrajinskoj klupi, Mihajlicenka. "Mislim da i oni imaju još nekoliko opcija oko sastava s kojim ce istrcati u Maksimiru. Postoje naznake da bi nakon ozljede Alijeva mogli istovremeno zaigrati sa Ševcenkom, Voronjinom i Milevskim u napadu. Možda bi prva dvojica bile ciste špice, a Milevski bi igrao iza njih, ili bi pak Ševcenko bio isturen s ovom dvojicom kao polušpicama. Takav bi sastav Ukrajini sigurno dao vecu moc u napadu, ali bi se time otvorilo više prostora za nas da ugrozimo njihov gol. Zato ne vjerujem da ce se njihov izbornik odluciti za tako otvorenu varijantu."

 


Podijeli: Facebook Twiter