Ukrajinca u Limskom kanalu ugrizao poskok

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Avantura instruktora joge, 51-godišnjeg Ukrajinca Yuriya Motsara, koji se u srijedu poslije podne biciklom iz Vrsara uputio u Limski kanal da bi se penjao po stijenama na Punta Šimiji, umalo je završila kobno.

Motsara je u srijedu navecer tijekom penjanja po Šimiji ugrizao poskok, a tek je u cetvrtak oko 8.30 sati primio prvi serum.

Poskok ga je ugrizao za prst i njegovu avanturu pretvorio u cjelonocnu agoniju. Ukrajinac si je pokušavao sam pomoci, a prijatelja Denisa Mofardina iz Vrsara mobitelom je nazvao tek ujutro i rekao mu što mu se dogodilo.

Uspjeh da si sam pomogne nakon ugriza zmije (nakon kojeg do primitka seruma treba strogo mirovati), vjerojatno ima zahvaliti i cinjenici da je kao instruktor joge upoznat s tehnikama opuštanja i smirivanja tijela.

Mofardin, s kojim se Motsar tijekom dva mjeseca življenja u Vrsaru sprijateljio, odmah se zaputio u ured poreckog lovocuvara Ivana Klarica i molio ga da mu pokaže put do Šimije.

"Teren je nepristupacan, a kada smo našli Ukrajinca kako leži na ledima, odmah sam nazvao policiju pa su uskoro stigli i Hitna pomoc i vatrogasci koji su se uspijeli probiti do Ukrajinca i doveli ga do medicinske ekipe koja mu je dala serum.

Nisam se previše približavao, ali vidio sam da je malo paraliziran i da mu je ruka sva pocrnila. No, bio je pri svijesti kada su mu lijecnici dali serum, a s prijateljem je razgovarao na talijanskom jeziku", veli nam lovocuvar.

Od Gorana Paica, glasnogovornika pulske bolnice gdje se Ukrajinac nalazi na lijecenju, doznajemo da je njegovo stanje stabilno. (M. KOŠTA)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter