Ukrajina: Najmanje 5 mrtvih u avionskoj nesreći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje pet osoba je poginulo, a 12 ih je ozlijeđeno kada se zrakoplov s 45 putnika i članova posade u srijedu raspao pri hitnom slijetanju u zračnu luku grada Donjecka na istoku Ukrajine, rekli su dužnosnici.

Turbopropelerski zrakoplov Antonov 24 bio je na čarter letu iz crnomorskog obalnog grada Odese do Donjecka, a većina putnika bili su navijači koji su išli na utakmicu Lige prvaka između ukrajinskog Šahtara i Borussije iz Dortmunda.

Ministarstvo za hitna stanja je objavilo da je zrakoplov promašio pistu zračne luke Donjecka, koja se prema navodima očevidaca nalazila u gustoj magli u vrijeme nesreće. Zrakoplov se prevrnuo i raspao, prenijela je novinska agencija Interfax.

Andrij Šišatski, šef regionalne uprave Donjecka, rekao je da je većina putnika spašena a za jednom osobom se traga.

Izvor iz zračne luka kojeg citira Interfax je kazao da je nestala stjuardesa koja je bila u stražnjem dijelu zrakoplova.

Na početku utakmice Lige prvaka Šahtar - Borussia održana je minuta šutnje za poginule.

Za sada nije poznato zašto je zrakoplov bio prisiljen na hitno slijetanje, a jedan od preživjelih u nesreći, je kazao da u je zrakoplovu izbio požar koji je stavljen pod nadzor, prenosi Interfax. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter