Ukradeni traktor: Širi se krug upletenih u priču

Traktor vrijedan 15 tisuća eura pronađen je u Čepiću (Dejan STIFANIĆ)
Traktor vrijedan 15 tisuća eura pronađen je u Čepiću (Dejan STIFANIĆ)

Nakon što smo objavili priču o krađi 15 tisuća eura vrijednog traktora u vlasništvu Darka Ferlina iz Vodnjana, javio nam se Danijel Beletić iz Čepića, muškarac u čijoj je štali policija pronašla ukradeni traktor.

Rekao je da nam se u četvrtak nije javljao na telefon jer je cijeli dan proveo u policiji. Dodao je i da s traktorom koji je ponedjeljak ukraden s Ferlinove parcele kod Vodnjana nema baš nikakve veze te da je do sada s njim bio u dobrim odnosima. Pokušao nam je objasniti što se u ponedjeljak dogodilo.

- Nikad ne bih kupio ukradenu robu, a pogotovo ne ako je ukradena prijatelju. Ferlin i ja smo fer igrači i tvrdim da mi ništa nije dužan. Cijela priča ima sasvim drugačiju sliku. Naime, ja nisam bio kod Ferlina, niti sam uzeo traktor, a niti sam naručio krađu. Istina je da sam razglasio da imam namjeru kupiti jedan traktor, za mali novac, koji mi je potreban na imanju. Moj bivši vozač me nazvao u ponedjeljak navečer i kazao da ima traktor za mene i da je na putu prema meni. Kada je traktor kojim je upravljao jedan naš zajednički poznanik stigao na moje imanje, vidio sam tu grdosiju i kazao mu da mi je to veliko, a vjerojatno i skupo. No, on je rekao da će ga prodati za dvije tisuće eura, na što sam pristao, kazao je Beletić.

Sljedećeg dana, u utorak, pao je dogovor da se Beletić i jedan muškarac koji je dovezao traktor nađu ispred jednog trgovačkog centra u Labinu i obave novčanu transakciju. No, dok je Beletić bio na putu prema Labinu, dobio je poziv od Ferlina koji mu je kazao da je ostao bez traktora te da mu javi ako nešto o tome dozna.

- Čim me Ferlin nazvao skužio sam koliko je sati, no ništa mu nisam rekao. Odmah sam odlučio da neću kupiti taj traktor i otišao sam na dogovoreni sastanak. Tom poznaniku s kojim sam trebao obaviti transakciju rekao sam da me nazvao vlasnik traktora i da je on ukraden, nakon čega je jednostavno otišao. Nazvao sam i mog bivšeg vozača i njemu ponovio isto, a on mi je rekao da će sve riješiti, pojasnio je Beletić.

- Pogriješio sam što sam vjerovao, odnosno primio traktor u svoje dvorište a da nisam provjerio porijeklo i dokumentaciju. Zbog toga sada imam problema s policijom koja me držala cijeli dan i ispitivala, a ne znam u kakvim ću odnosima sada biti s Ferlinom. Nadam se da će se među nama sve izgladiti. Smatram da mi je upravo poznanik koji mi je dovezao traktor olakšao život, budući da je policiji rekao istinu. Još mi je, međutim, nepoznato tko je ukrao traktor s parcele i predao ga njemu, zaključuje Beletić.

Nakon što je policija pronašla ukradeni traktor, vratila ga je vlasniku Darku Ferlinu. (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter