Uklonjena stabla i granje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komunalno poduzece Prvi maj završilo je akciju uklanjanja granja i drveca u Labinu koja su predstavljala opasnost za gradane nakon što su prije mjesec dana popucala u naletu snježnog nevremena. Otpiljeno je 86 grana, a 25 stabala je moralo biti srušeno. Ukupno je odvezeno 200-tinjak kubicnih metara drva, mahom crnogorice.

Najviše je pretrpio borik u parku kod Spomenika rudaru-borcu koji je sada siromašniji za devet stabala i sedam grana. Slijede Kature na kojima je prepiljeno šest stabala, a s drugih je uklonjeno 25 grana. Cetiri stabla manje broje park iza spomenika Matiji Vlacicu i Centar, u kojemu su otpiljene i dvije grane. Kazarmonima i Parku hrvatskih branitelja sada manjkaju po jedno stablo i pet grana.

Zelene površine oko nogometnog ocišcene su od 20 grana, oko djecjeg igrališta na Zelenicama maknuto ih je 11, a oko Doma zdravlja šest, jedna više nego u Viletama. Komunalci procjenjuju da bi šteta mogla iznositi oko stotinu tisuca kuna. Najavljuju i što skoriju sadnju drveca kojim ce biti nadomješteno ono uklonjeno.


Podijeli: Facebook Twiter