Uklonit ce vezove bez ugovora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saniranje derutnog molica kod kule na medulinskoj rivi pocinje ovih dana, a u paketu s njim sredit ce se i izvlacilište za plovila. Pocelo je i produbljivanje podmorja uz novi dio rive te preslagivanje slobodnih vezova koje ce trajati do sredine ožujka. Tom ce prilikom biti uklonjeni svi vezovi za koje nije potpisan ugovor o najmu.

Radovi ce, prema rijecima Aleksandera Vojaka, direktora opcinskog komunalnog poduzeca Buža, koncesionara lucice, biti gotovi do Uskrsa. Izvode ih medulinski Regi Elektrik i pulski Monte Serpo, a koštaju 120 tisuca kuna.

Iako je za sijecanj bio najavljen nastavak odmuljivanja lucice, recesija je taj zahvat odgodila. Dosad je napravljena studija dispozicije mulja, odnosno procjena je li mulj bolje odložiti u more ili na kopno.

Iz lucice se mulj zadnji put izvlacio prije dvije godine, od rive prema sredini, u dužini od 13 metara, cime se dobila dubina od dva metra. Iza te linije dubina varira od tek 20 centimetara do jednog metra.

Osim radova kod kule, Buža u ovoj godini planira osposobiti veci broj nautickih vezova na sidrištu. S trenutnih 40 do ljeta ce ih povecati na 90. Vojak najavljuje da ce zbog velikog broja provala u plovila od 15. svibnja do 30. rujna u luci patrolirati nocni redar, a dugorocnije gledano planira se da lucica bude pod nadzorom svih 12 mjeseci.


Podijeli: Facebook Twiter