Ukljucen privremeni kanal za bolji TV prijem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduci da nelegalni talijanski odašiljaci i dalje ometaju hrvatske signale, ukljuceni su privremeni odašiljaci radi poboljšanja TV prijema na zapadnoj obali Istre, doznajemo iz Hrvatske agencije za poštu i elektronicke komunikacije.

Nelegalni odašiljaci nisu iskljuceni niti nakon što je prije desetak dana HAKOM upozorio talijansku stranu na nedopustivu situaciju i zatražio žurno uklanjanje smetnji sukladno medunarodnoj proceduri koju propisuje Medunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU - International Telecommunication Union).

Stoga je odobren privremeni rad DVB-T pretvaraca u mreži multipleksa MUX A na lokacijama Rovinj, Vrsar, Porec, Novigrad, Plovanija i Buje na kanalu K-68.

"U suradnji s mrežnim operatorom DVB-T multipleksa u Republici Hrvatskoj - tvrtkom Odašiljaci i veze - svi navedeni pretvaraci su pušteni u rad. Upucujemo gledatelje koji zbog smetnji ne mogu pratiti hrvatske programe na podrucju zapadne Istre da podese svoje digitalne prijemnike (samostojece ili ugradene u televizore) na novi privremeni odašiljacki kanal K-68", piše u priopcenju.

HAKOM je najavio da ce nastaviti s aktivnostima usmjerenim uklanjanju smetnji koje uzrokuju talijanski regionalni DVB-T multipleksi koji su 10. prosinca proradili na medunarodno usuglašenim frekvencijama koje koristi RH.


Podijeli: Facebook Twiter