Ukleti "Drosina" - Istra 1961 još bez domaće pobjede

Sandi Križman u 'buketu' protivničkih igrača (M. MIJOŠEK)
Sandi Križman u 'buketu' protivničkih igrača (M. MIJOŠEK)

Nastavlja se iščekivanje domaće pobjede nogometaša Istre 1961. Nakon remija s Lokomotivom, Rijekom i Dinamom, "zeleno-žuti" su se protiv Zagreba i četvrti put u ovoj kalendarskoj godini morali zadovoljiti bodom na svom terenu. Uzalud nogometašima pulskog prvoligaša terenska inicijativa, posjed lopte koji je debelo bio na njihovoj strani, kad niti jedna nije pronašla put do mreže koju je sigurno čuvao Dominik Livaković.

Trudili su se domaći nogometaši, činjenica je to koju im nitko ne može osporiti, no većina njihovih akcija bila je previše stihijska i nije dala rezultata protiv obrambene formacije kojom se u Puli predstavio "trener svih trenera".

Držeći se sintagme da cilj opravdava sredstvo, "pjesnici" su u Puli odigrali antinogometnu predstavu, ali uspjeli su u svom naumu te po drugi put u ovoj sezoni na gostovanju kod "zeleno-žutih" odigrali susret u kojem se mreže nisu tresle. Kako će tim tempom osvajanja bodova zadržati prvoligaški status, to je već druga priča, no sigurno imaju svoju računicu. Za nogometaše Istre 1961 i sve njihove simpatizere u ovom je trenutku puno važnije da su propustili napraviti veliki korak k mirnim vodama protiv momčadi od koje su definitivno kvalitetniji.

Ćiro je postavio bedem od petorice svojih nogometaša ispred Livakovića, a stekao se dojam da najviše žali za činjenicom što umjesto ispod zapadne tribine, pred gol nije mogao parkirati i autobus kojim su "pjesnici" stigli u Pulu.

Vodu na mlin gostujućih želja da se iz Pule vrate neporaženi dodatno je potaknula akcija u 20. minuti. Naime, tek nakon što su prevladali početnu nervozu i polako počeli plesti mrežu oko protivničkog gola, "zeleno-žuti" su ostali bez Gorana Rocea, s deset postignutih golova prvog strijelca ove sezone. U trenutku kad nitko od protivničkih igrača nije bio pored njega, Roce je sjeo na travu. Po Žminjca je moralo doći vozilo, koje ga je nakon liječničkog pregleda odmah odvezlo put svlačionice, a na njegovo je mjesto ušao Stipe Bačelić Grgić. Bez svoje prve špice, Puljani su pružili poprilično sterilnu predstavu, naročito u nastavku susreta, kad se na mnogim domaćim igračima vidjelo da im snaga kopni.

Zagreb je zaprijetio samo jednom, u nastavku susreta preko Abdurahimija, no Ježina je bio na visini zadatka.

Istra 1961 – Zagreb 0:0. Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 2.500. Sudac: Danijel Trampus (Osijek). Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Žuti kartoni: Anđelković, Aganović (Istra 1961), Jurendić, Graf, Bevab, Ćurjurić (Zagreb).

ISTRA 1961: Ježina, Budicin, Obšivač, Woon, Havojić (od 67. Ottochian), Anđelković (od 88. Hadžić), Aganović, Blagojević, Milić, Križman, Roce (od 24. Bačelić Grgić).

ZAGREB: Livaković, Jurendić (od 90. Štiglec), Kovačić, Kolinger, Graf, Bevab, Djengoue, Šovšić, Handžić (od 46. Ćurjurić), Medić, Abdurahimi.

Obšivaču stradala arkada

Igrala se treća minuta susreta kad je poslije Aganovićevog ubačaja  iz kornera Obšivač skočio i potom krvave glave ostao ležati. Domaća zdravstvena služba brzo je reagirala i Obšivač se, zamotane glave, uskoro vratio u igru. Povratak je malo prolongirao i zahtjev četvrtog suca za promjenom dresa, jer mu je onaj kojim je započeo susret bio raskrvavljen. (I. CEROVAC; snimio M. MIJOŠEK)

Ostali rezultati 27. kola 1. HNL
Osijek - Zadar 1:0
.
Lokomotiva - Slaven Belupo 5:1
Hajduk - Cibalia 2:1

 


Podijeli: Facebook Twiter