Uklanjanje reklama uz policijsku pratnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko podneva na središnjem pazinskom Trgu slobode policija je ušla u radnju u kojoj se otkupljuju zlato i srebro. Iako su neki možda pomisli da se radi o pljacki, policija je zapravo pratila djelatnicu komunalnog redarstva koja je izvršavala nalog gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uredenje i graditeljstvo.

Od njegova procelnika Daniela Maurovica doznajemo da je Odjel vlasniku radnje naložio uklanjanje reklamnih sadržaja za koje nije ishodio potrebna rješenja, zapravo odobrenja, za isticanje reklama. Buduci da nije poštovao rješenja o uklanjanju reklama, komunalno redarstvo ih je prije nekoliko dana pokušalo ukloniti, ali ih je u tomu sprijecio zaštitar kojeg su angažirali otkupljivaci zlata i srebra.

Stoga je ovaj put komunalno redarstvo i radnike Usluge, koji su po nalogu Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uredenje i graditeljstvo skidali reklame, pratila policija.

Maurovic dodaje da je Rješenje o uklanjanju protupropisno postavljenih reklama poslano i otkupljivacu zlata i srebra u Ulici Matka Brajše Rašana, ali buduci da su vlasnici te radnje sami uklonili reklame, nije bilo potrebe za intervencijom komunalnog redarstva niti drugih službi. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter